Weg met koemelk? Een lekker glas met koude kakkerlakmelk is het alternatief

Bart Remmers | 9 januari 0202
Weird

Got milk? 1.000 kakkerlakken nodig voor 100 gram aan melk

Melk van de koe? Het schaap? De geit? Uit de borst van moeder? Soja? Hazelnoot? Kokosnoten? Neuh. Zo 1956. Helemaal hip en duurzaam is het om melk van een kakkerlak te drinken.

Dat klinkt goor. Maar schijnt mee te vallen. Het witte vocht moet net zo smaken als doodgewone koemelk. En juist die 1,5 miljard koebeesten laten hun voetsporen na wanneer we kijken naar onze klimaatverandering. Betty 8 en Mona 3 zijn zelfs vervuilender dan auto's, vliegtuigen en nucleaire proeven.

Kakkerlakkristallen

Die kakkerlak dus. De insecten worden niet gemolken, uiers hebben ze niet. De melk komt uit de zogenaamde kakkerlakkristallen, een deel van het diertje dat uit de maag wordt gehaald. De kristallen zitten volgens wetenschappers vol met aminozuren en proteïnen, kortom zeer voedzaam. Volgens sommige wetenschappers zou het spul zelfs een grote oplossing kunnen zijn om hongerige mensenmonden te voeden.

Toch is het verkrijgen van de kakkerlakmelk in een koud glas niet zo simpel. Er zijn maar liefst 1.000 kakkerlakken nodig voor 100 gram aan melk.
 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws