Björn Borg ruilt drugs tegen sportkleding in Amsterdam

Jordi Smit | 8 oktober 2018
Weird

Vorige maand vond er een uiterst curieus fenomeen plaats in Amsterdam. In het centrum van de hoofdstad opende voor korte tijd een pop-up store van het beroemde kledingmerk Björn Borg. Bezoekers konden er hun drugs omruilen tegen sportkleding van Björn Borg.

Björn Borg haakt in op runners high

Waarom in godsnaam, denk je? Nou dat heeft alles te maken met die befaamde ‘runners high’. Ofwel, je hebt helemaal geen drugs nodig als je sport, want dan maakt je lichaam dezelfde feel good-stofjes aan als dat het doet na het consumeren van een vette joint. En het modemerk Björn Borg, vooral bekend van ondergoed en sportkleding, wil meer mensen inspireren om te gaan sporten.

Tijdelijke winkel

De tijdelijke winkel was te vinden in de Frans Halsstraat in de wijk De Pijp. Volgens Björn Borg werden onder meer joints ingeruild voor items uit een limited edition-collectie met illustraties van Patrick Saville. ‘Het is verbazingwekkend hoe het brein reageert op sporten. Sterker nog, trainen geeft zo’n grote hoeveelheid stimulerende stoffen vrij dat het in sommige landen als illegaal wordt beschouwd!’, aldus een woordvoerder van Björn Borg.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws