VARAGids zet Sylvana Simons op de cover, verliest abonnees

Ruben den Boer | 21 november 2018
Weird

Onlangs zette de VARAGids politica en activiste Sylvana Simons op de cover. Het gevolg? Zeker 60 abonnees kwijt en een hoop boze lezers. Dat schrijft de hoofdredacteur van de VARAGids, Cécile Koekoek, in een column in de nieuwe editie.

Koekoek zegt dat er zelfs mensen waren die de voorkant van de VARAGids afscheurden voordat ze gingen lezen. Lezers vonden het geen goede actie van de omroep om de omstreden Sylvana Simons vol op de cover te zetten. Ze zou te veel tegen heilige huisjes schoppen, en zeker rond Sinterklaastijd was het echt not done om Simons op de voorpagina te zetten. 

Sylvana Simons

We hoeven waarschijnlijk niet meer uit te leggen wie Sylvana Simons is. De mensenrechtenactiviste strijd al lange tijd voor meer gelijkheid in de samenleving, maar gaat daar volgens sommmige mensen vaak te ver in. Ze wordt regelmatig bedreigd, uitgescholden of online belachelijk gemaakt. Dat ze veel boze reacties op zou roepen op de VARAGids cover, zou dus niet als een verrassing moeten komen. Toch geeft Koekoek aan zich 'kapot geschrokken' te zijn. 

Heb jij onder een steen geleefd en weet je niet wie Silvana Simons is? Dan kun je haar leren kennen in de nieuwe documentaire Sylvana, Demon or Diva. De trailer check je hieronder:

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws