Studenten drinken bier, klimmen in hijskraan

Ruben den Boer | 10 februari 2019
Weird

bouwkraan
We hebben allemaal wel eens in de kroeg gezeten met een fucking goed idee. 'Ze zouden een serie over ons moeten maken', 'We zouden een eigen bar moeten starten', 'We zouden in een bouwkraan moeten klimmen'. Maar ach, hoe vaak voer je zo'n idee nou echt uit? Twee studenten uit Leiden voegden de daad bij het woord en klommen in een bouwkraan.

Rond 01:30 kreeg de politie in Leiden een opvallend telefoontje. Een voorbijganger zag twee mensen in een bouwkraan op een bouwterrein zitten. De politie dacht geen twee seconden na en trok er meteen op uit. ‘Want dit is een gevaarlijke situatie’, aldus een woordvoerder van de politie.

Stomdronken studenten in een bouwkraan

Bij aankomst scheen de politie felle lampen op twee 20-jarige studenten die stomdronken op 50 meter hoogte zaten. De jongen werden naar beneden geroepen, maar ze weigerden af te dalen van hun dronkemanstroon (het uitzicht moet uitzonderlijk zijn geweest).

LEES OOK: 1,8 miljoen Nederlanders zijn riskante drinkers

Brandweer schiet te kort

Uiteindelijk moesten de jongens wel uit de bouwkraan gehaald worden. En gaat dat niet goedwils, dan maar kwaadwils. De brandweer werd erbij gehaald, maar ook die konden in eerste instantie weinig doen, hun ladderwagen was namelijk te kort. Uiteindelijk klommen enkele brandweerlieden rond 02:30, ruim een uur na de melding, naar boven om de studenten naar beneden te halen.

Volgend de politiewoordvoerder hadden de Leidse studenten die in de bouwkraan waren geklommen, gedronken. Goh.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws