Ken je Technoviking nog? Nu is er een documentaire over de internetheld!

Ruben den Boer | 24 november 2019
Weird

Technoviking

In het jaar 2000 werd Technoviking gefilmd tijdens een rave in Berlijn, het groeide uit tot een van de eerste viral video's en een van de eerste meme's ooit. Deze man verdiende altijd al een eigen documentaire, en nu heeft hij 'm ook.

YouTube bestond nog niet, Facebook bestond nog niet, zelfs fucking Hyves bestond nog niet. Weet je wat wel bestond? Technoviking! Tijdens de Fuckparade in Berlijn in 2000 liet de gespierde held enkele van zijn mannelijke technopasjes zien. Later werd het hét voorbeeld van wat het internet kan doen. Er werden parodieën gemaakt, mensen deden de pasjes na, de video werd massaal gedeeld en Technoviking werd een waar fenomeen. 

LEES OOK: ‘TechnoViking’ klaagt maker video aan

Technoviking documentaire 

Als fucking Famke-Louise een eigen docu verdient, dan verdient een icoon als Technoviking dat zeker. Dat dacht ook Matthias Fritsche, de maker van de originele Technoviking video (met de sexy titel 'KNEECAM No.1'). Hij besloot geld op te halen via een crowdfundingcampagne en een documentaire te maken over technoviking.

Wie is hij? Wat heeft de video voor hem betekend? En wat heeft de video voor de wereld betekend? Je ziet het allemaal in 'The Story of Technoviking'. De trailer zie je hieronder, en de voledige documentaire check je hier.

The Story of Technoviking - Trailer from Matthias Fritsch on Vimeo.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws