Obesitas aap Uncle Fatty waarschijnlijk overleden

Fenna Kiebert | 10 juli 2019
Weird

Bron beeld: screenshot YouTube video

Medewerkers van een dierenopvang in Bangkok vrezen voor het leven van obesitas aap Uncle Fatty. De dikke aap is door foto’s en video’s die toeristen op sociale media plaatsten wereldberoemd geworden. Uncle Fatty is nu spoorloos en er is een grote kans dat hij overleden is. 

Drie keer zo zwaar

Uncle Fatty leefde tot 2017 op een markt in de Thaise plaats Bang Khun Thian. Hij kreeg daar van alles van de toeristen, van een zakje chips tot een flesje frisdrank. Het gevolg daarvan was dat de app uiteindelijk drie keer zo zwaar werd als zijn soortgenootjes. Uiteindelijk moest hij van de dierenbescherming overgebracht worden naar een opvang. De aap weegt minstens 27 kilo en zou nu 20 jaar zijn.

LEES OOK: Nike's nieuwe Air Max 97: geïnspireerd op Nintendo 64

Opvang

De opvang waar Uncle Fatty de afgelopen twee jaar woonde, de We Love Monkey Club, zorgde ervoor dat hij op dieet ging. Hij viel af maar kwam snel weer terug op zijn oude gewicht. De opvang had Uncle Fatty best willen terugzetten in zijn oorspronkelijke leefgebied, maar dat kon alleen als hij vermagerd was. Hij was te oud en te dik om in het wild te overleven. 

Volgens Mongkoltechachat was Unlce Fatty met zijn hoge leeftijd al ouder dan makaken, het soort aap dat hij was, meestal worden. De laatste maanden begon hij zelfs minder te eten, een teken dat hij aan zijn einde kwam. Er is dus een grote kans dat de aap eenzaam is gestorven. Het lichaam van Uncle Fatty is in ieder geval nog niet gevonden dus de opvang houdt hoop en blijft naar hem uitkijken.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws