Volg het vak videogamen in China!

Zsarisse Knol | 14 november 2019
Weird

CHINA, VIDEOGAMEN, E-SPORT

Een universiteit in Noordoost China biedt nu een vak aan voor de studenten die beter willen worden in videogames en uiteindelijk e-sports willen gaan doen.

De studenten leren op deze wijze op de Shenyang University in Shenyang, Liaoning Provincie in China, hoe ze kunnen spelen, produceren, promoten en professioneel commentaar kunnen leveren op videogames.

Het vak is in maart geïntroduceerd aan 160 studenten die de opleiding journalistiek en communicatie volgen. Li Gang, de plaatsvervangende kanselier van de uni, nam de beslissing nadat een professioneel e-sportteam Invictus Gaming (IG) met het spel ‘League Of Legends’ wereldkampioen werd. ‘Het vak cultiveert niet alleen de spelers, maar ook het talent om games, testgames, host games, run clubs en toernooien te analyseren’,  vertelt de kanselier.

Niet de eerste

De Shenyang universiteit is een van de meerdere scholen in China die het vak videogamen aanbiedt op de uni. Meerdere universiteiten in Amerika zijn eveneens begonnen met het aanbieden van het vak e-sports op hun scholen. Shenandoah universiteit in Virginia, Becker College in Massachusetts en de Ohio State universiteit hebben een diploma om het vak te geven.

LEES OOK: Instagram gaat vanaf volgende week likes verbergen in Amerika​

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws