Win Dour tickets

frank | 13 juni 2012
winVan 12 tot en met 15 juli kan het Waalse dorpje Dour zich opmaken voor alweer de 24ste editie van het Dour Festival. Tienduizenden feestgangers kiezen de weg naar het grootste alternatieve festival van Europa waar ruim 200 acts op 7 podia hun opwachting maken. Een zeer gevarieerde en eigenzinnige line up, lage ticketprijzen en een fantastische sfeer maken Dour tot één van de grootste en beste dansvloeren van Europa.

Dat Dour een pareltje is in festivalland blijkt wel uit de veelzijdige programmering van 2012. Naast uit het oog springende bands als Franz Ferdinand, Bon Iver, The Flaming Lips en Battles biedt Dour volop ruimte voor progressieve elektronische muziek.

Zo vormen grootheden als Adam Beyer, Nederlands trots Joris Voorn, Marcel Dettmann, Ben Klock en Caribou het affiche met grote namen. De onafhankelijk koers die Dour vaart is terug te zien in namen zoals Max Cooper, Pantha du Prince, DJ Koze en Julio Bashmore.

Het nieuwe podium De Balzaal met elektro, dubstep en drum’n'bass kende afgelopen jaar zoveel succes dat de line up ook dit jaar op dit gebied verder is uitgebreid. Naast elektronica pionier Squarepusher zullen onder andere Caspa, Mount Kimbie, James Blake, Scuba, Clark en DJ Hype hun opwachting maken.

Dour Festival is met een kleine drie uurtjes rijden vanuit midden Nederland erg goed te bereiken. Dour Festival zet ook speciale bussen in vanuit Zwolle, Utrecht en Breda. Een retourtje is al mogelijk vanaf 29 euro.

Kaarten voor Dour zelf kosten net als vorig jaar slechts € 100,- voor 4 dagen. Dat dit wordt gewaardeerd blijkt. Kaarten gaan harder dan voorheen. Check daarom www.dourfestival.be voor de complete programmering en de laatste info.

Partyscene verloot 1x2 tickets!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws