Win tickets voor Diynamic festival

frank | 27 maart 2013
winHet kon haast niet uitblijven na de explosieve succesreeks waarbij in één jaar tijd de hele wereld werd veroverd: DIYNAMIC presenteert dit voorjaar een eerste eigen festival! En wel in de stad, die als een van de eerste warmliep voor de warme, groovy sound van het kwaliteits deep house label uit Hamburg: Amsterdam.

Op zaterdag 18 mei komt de voltallige Diynamic familie naar onze hoofdstad voor een 12-uurs festival in het ArenA park. Met naast Diynamic boegbeeld en grootste ster Solomun ook runner-up David August en Kollektiv Turmstrasse, H.O.S.H, Stimming, Under, Adriatique, Karmon, NTFO, Ost & Kjex, Hunter/Game, DJ Phono en Thyladomid.

Het zijn stuk voor stuk favorieten van de nieuwe generatie partypeople, zoals luid en duidelijk bleek tijdens de twee geweldige edities van de Diynamic Neon Nights tijdens het Amsterdam Dance Event, die zo’n 3500 bezoekers trokken. De zinderende sfeer van de twee nachten, waarbij de lome, slepende grooves en mooie melodieuze Diynamic-sound het publiek in extase brachten, lieten er geen twijfel over bestaan: dit was het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de electronische dansmuziek.

Diynamic, zonder twijfel de hit van dit moment, speelt een sleutelrol in de manier waarop deep house recent uitgroeide tot het nieuwe toverwoord in de wondere wereld van de electronische muziek. De trage en meest melodische van alle house-stijlen is jarenlang bestempeld als muziek voor de chill out en afterhours. Mooie muziek voor thuis op de bank, maar met lang niet genoeg pit om een volle dansvloer in beweging te krijgen. Tenminste, dat werd tot voor kort altijd beweerd, maar de nieuwste generatie clubbers (inclusief opvallend veel meisjes) denkt daar heel anders over en heeft deep house innig omarmt. Zo overvleugelt de stijl op dit moment zo ongeveer al het andere en trekt ze over de hele wereld volle clubs en dansvloeren. Dat succes zien we ook terug in de charts, waar deep house – en zeker de muziek van de Diynamic artiesten – het beter doet dan ooit tevoren.

De Diynamic Neon Nights waren afgelopen zomer ook al een grote hit in de nieuwe club Sankey’s op Ibiza, terwijl Solomun werd overladen met awards, zoals ‘DJ of the year’ (Mixmag, UK) en ‘Producer of the year’ (DJ Awards, Ibiza en Groove Magazine). Groove Magazine verkoos Diynamic bovendien tot label van het jaar.

Het valt ook niet te ontkennen: Diynamic is een bijzonder label, al was het maar omdat het niet alleen altijd degelijke kwaliteit levert, maar inmiddels ook zoveel artiesten telt die succesvol zijn. Solomun mag dan de allergrootste naam zijn, maar ook David August, wiens eerste artiestenalbum deze maand verschijnt, Kollektiv Turmstrasse, Stimming en H.O.S.H zijn stuk voor stuk publiekstrekkers met een fraai en veelkleurig eigen repertoire. En ook nieuwere namen als Hunter/Game en Adriatique schieten, in het kielzog van de grote broers, nu ook razendsnel omhoog.  Solomun blijkt niet alleen een uitmuntend dj en producer, maar ook een labelbaas met een goede neus voor nieuw talent. Zo wist hij Diynamic in de afgelopen zeven jaar uit te bouwen tot een waar muzikaal imperium.

In de zomer van 2008 maakte een in ons land nog totaal onbekende Solomun zijn Nederlandse debuut in het Amsterdamse Studio 80, waar hij in januari 2009 terugkeerde voor de eerste Diynamic label night. Dat was het begin van een vierjarige samenwerking die nu resulteert in een nieuw hoogtepunt: het eerste Diynamic-festival.

In de hele reeks legendarische feesten met Diynamic-artiesten in de 80, waar het publiek elke volgende keer weer enthousiaster was, begon langzaam maar zeker duidelijk te worden dat het label en zijn artiesten bezig was om een compleet nieuwe publieksgroep aan te boren. De meeslepende sfeer en het wild enthousiaste publiek tijdens de sets van Solomun tijdens zijn allnighter in de 80 (januari 2012), Welcome to the Future 2012 en de Neon Nights lieten er dan ook geen twijfel over bestaan: Solomun en zijn Diynamic-familie zijn de grote nieuwe helden van dit moment.
 
Diynamic Festival
Zaterdag 18 mei 2013
11:00-23:00
ArenA Park Amsterdam
Tickets: Regulier: € 34,50 - Last minute: € 39,50


Partyscene verloot 2x2 tickets! (In een eerdere versie van dit artikel ontbrak de knop om mee te doen, waarvoor onze excuses. Je kunt nu in de herkansing!)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws