Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 8 april 2011
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

In de week waarin bekend is geworden dat Rotterdam zijn geliefde club Catwalk na het Paasweekend moet gaan missen, blijkt dat er voldoende alternatieven zijn voor de verwende clubbers. Alleen, Rotterdammers: u zal voor vertier en goede muziek toch echt de Maasstad uit moeten. Dit weekend  bijvoorbeeld naar Groningen (Technootjes in de Simplon), Den Haag (Gem Sessions @ Het Paard), Amsterdam (Welcome to the Futuren in Studio80) en Nijmegen (Planet Rose, Doornroosje). Have fun!

 

 

Wat: Go! invites Fairmont

Locatie: Club Seven, Den Haag.

Datum: vrijdag 8 april.

Line-up:

Area 1: Gino Gisberto, Live: Fairmont Canada

Area 2: Joop Junior.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Met de opening van Club Seven is Den Haag een nieuwe nachtclub rijker. Het monumentale pand aan de Prinsegracht is na een grondige renovatie heropend en achter de deuren vind je een intieme en stijlvolle club met internationale allure.

Elke vrijdag is er een GO-avond in club Seven met een uitdagende line up voor de echte muziekliefhebber. Zowel nationale als internationale artiesten zullen acte de présence geven. Met vrijdag de Candese live-performer Jake Fairley aka Fairmont, bekend van zijn releases, waarin hij een dansbaar geheel smeedt van techno en elektronische pop.

 

Air Amsterdam

Wat: Format - Juan Sanchez invites ...

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 8 april.

Line-up:

AIR 1: Juan Sanchez, Kevin Arnemann, Secret Cinema, Live: Slam

AIR 2: Anil Aras, Onno Splinter, Randy Delmore, Samuel Deep.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Nog één editie te gaan tot het éénjarige bestaan van Format. Voor vrijdag 8 april staat wederom de crème de la crème uit technoland geprogrammeerd in AIR.

De buitenlandse gasten zijn dit keer de mannen van Slam. Dit duo uit Glasgow omschrijft hun stijl als donkere, funky, bezwete techno met house grooves en met deze stijl weten zij keer op keer het publiek tot het uiterste te drijven. Op 2 april brachten zij voor het eerst hun nieuwe live set ten gehore tijdens Time Warp in Mannheim, om een week later op 8 april de Amsterdamse AIR aan te doen. Een heuse primeur dus!

Verwacht veel nieuw materiaal maar ook gevestigde beukers welke onlangs zijn uitgekomen op onder andere Adam Beyer's Drumcode, hun eigen Paragraph Records en Soma Quality Recordings welk dit jaar zijn 20 jarig jubileum viert.

 

 

Wat: Herr Zimmerman's Horror Show.

Locatie: Factory 10, Rotterdam.

Datum: zaterdag 9 april.

Line-up: Tanzman, Live: Zombie Nation, Fraulein Z.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: Zombie Nation kennen we natuurlijk van hun mega hit en klassieker, KernKraft 400. En Zombie Nation timmert nog volop aan de muzikale weg met o.a. hun recente release Squeek en Overshoot en een opvallende samenwerking met Tiga, onder het nieuwe label ZZT. Het zeer recente geniale interactieve muzikale live project, beter bekend als ‘The Day of Many’ is zeer illustratief voor Zombie Nation’s sound en moet je echt horen! Naast de altijd verrassende internationale gast acts bij Herr Zimmerman staan natuurlijk ook Fraulein Z en TanzMan weer garant voor de nodige knallende tanz muzik! Diegenen, die al langer naar de nachten van de buitenaardse kater, Herr Zimmerman komen, weten inmiddels, dat het venijn ‘m letterlijk en figuurlijk in de staart zit!

 

 

Factory10

Wat: Gem Sessions.

Locatie: Paard van Troye, Den Haag.

Datum: zaterdag 9 april.

Line-up: Secret Cinema, Remy, Egbert live, Ramon Tapia

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: Precies op de helft van de tour, en na vele onvergetelijke edities strijkt op zaterdag 9 april Gem Sessions neer in het Paard van Troje! En in Den Haag staat wederom een hele dikke line-up! Met natuurlijk Secret Cinema, die de parels van zijn nieuwe album Minerals zal presenteren, welke op 16 mei vers in de schappen zal liggen. Het mag duidelijk zijn: Met Gem gaat het bijna net zo lekkah als met Ado, ja toch?!

Naast Gem voorman Verheij staan ook Haagse trots Remy, Egbert (live), Ramon Tapia.

 

 

Wat: Welcome To The Future - Leftroom Labelnight.

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: zaterdag 9 april.

Line-up:

Leftroom: Dorine Dorado, Matt Tolfrey, Pablo Cahn

No Way Back: San Proper, Tom Trago, Young Marco

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: In de aanloop naar het vijfde Welcome to the Future-festival (zaterdag 6 augustus, het Twiske, bij Amsterdam) geeft WTTF nog drie feesten in Studio 80, waarin alvast wordt vooruitgeblikt op de jaarlijkse open air-editie. De eerste van de 3, op zaterdag 9 april, staat in het teken van het Britse Leftroom-label van Matt Tolfrey. Dit voorjaar viert Leftroom zijn 5-jarige jubileum met een compilatie-album en een tournee langs coole Europese clubs als Watergate (Berlijn), Fabric (Londen) en Studio 80 in Amsterdam.

Wat: Technootjes.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: zaterdag 9 april.

Line-up:

Grote Zaal: Miguel, Riso, Seth Troxler, VJ: Beun & Haas Visuals

Kleine Zaal, hosted by Klopfgeist: Andreas Bergmann, Mate Galic, Neo Young, Rik Woldring, Sigward.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: Troxler begon zijn dj carrière in 2002 op zestienjarige leeftijd, hij draaide voor het eerst in een club genaamd The works and working in Detroit. Hij was tevens werkzaam als griffier in een platenzaak, genaamd melodies en memories. Versterkt door deze ervaringen en Troxlers bovennatuurlijke inzicht over de rave- en dance-muziek geschiedenis hebben er voor gezorgd dat hij mixes maakte waardoor je werd betoverd.

Riso draait van disco tot house en techno. Zijn muziek is vooral diep met veel melodie. Geen deephouse, maar eigenlijk gewoon House. Belangrijkste optredens: “Afgelopen jaar opende ik voor Dixon op Technootjes in Simplon, geweldig natuurlijk! Maar ik heb ook goede herinneringen aan mijn gig's op Cocoon in de Maassilo, de Planet Rose avonden in Doornroosje, en mijn lange solo-avonden in Pand48. 

 

 

Doornroosje

Wat: Planet Rose.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 9 april.

Line-up:

Grote zaal: Steve Bug - 4 hour set, Bas Amro

Kleine zaal: Piet van Dongen - live, Emilio Bestevez, more tba

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Het is inmiddels een jaarlijkse traditie geworden om de Duitse house koning Steve Bug naar Doornroosje te halen zodra het weer lente is geworden. Wie anders dan de Pokerflat labelbaas kan ons het beste met zijn warme, zomerse geluid klaarstomen voor de zomer? Steve krijgt zoals altijd uitgebreid de tijd (4 uur) om ons zijn muzikale universum te tonen. Het Nederlandse house talent van dit moment luistert naar de Bas Amro. Getipt door velen die het kunnen weten als 'one to watch'en verwachte doorbraak in 2011. Slechts 19 lentes jong en toch al fans als, jawel, Steve Bug, Radio Slave en Jimpster (release op Freerange volgt in mei!). In de kleine zaal bruist het weer van het lokale talent, met Piet van Dongen voorop. Piet's derde release op Steve Bug's Audiomatique label ligt in april in de winkels.

Wat: HEY!

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 9 april.

Line-up: Jeff Moore, Kabale und Liebe, Michel de Hey

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 9 april is Hey! terug in de underground club van Rotterdam, die overigens nog een paar weken te leven heeft. Dat dit de tiende Hey! avond in amper twee jaar in de Catwalk is zegt meer dan genoeg. De altijd goede en intieme sfeer gecombineerd met een geweldig sound system zorgen ervoor dat Catwalk één van Michel zijn favoriete clubs is. De avonden in de Catwalk deden hem zelfs denken aan zijn oude Future avonden in de Nighttown. Helaas, ook aan deze tijd komt binnenkort een eind.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws