Utrechtse club Poema opnieuw in zwaar weer

Partyscene Redactie | 22 februari 2011
headlines

Tijdelijke sluiting moet ‘rust ter plaatse herstellen’

Burgemeester Wolfsen van Utrecht heeft eerder deze maand besloten dat Club Poema haar deuren op 28 februari twee weken moet sluiten. Geplande gigs van o.a. James Holden, Ilario Alicante en Michel de Hey komen hierdoor waarschijnlijk te vervallen.

 

Moeten de deuren van Poema twee week gesloten blijven?De gemeente Utrecht gaat over tot de tijdelijke sluiting, omdat volgens hen vast is komen te staan dat er veelvuldig harddrugs wordt gebruikt in de Utrechtse feestkelder. Dit heeft recent een paar keer geleid tot het onwel worden van bezoekers: ‘Alleen al in januari van dit jaar moesten twee personen per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht’. Daarnaast zou er sprake zijn van ordeverstoringen en geweldsincidenten. Met deze maatregel wil de burgemeester ‘de rust ter plaatse herstellen’.

Club Poema geeft op de eigen website aan dat deze maatregel ‘als donderslag bij heldere hemel’ kwam. De club heeft aangekondigd het deurbeleid per direct aan te scherpen om de gemeente tegemoet te komen, maar vindt de maatregel van een tijdelijke sluiting te zwaar en is daarom bezig met een hoger beroep tegen het besluit. Of de deuren de eerste twee weken van maart ook daadwerkelijk dichtgaan is op dit moment dus nog onduidelijk. Begin vorig jaar werd de Poema ook al bedreigd door een permanente sluiting, door de overname van het pand door een nieuwe eigenaar die er in eerste instantie een restaurant in wou vestigen.

Een Utrechtse editie van Hey! met o.a. Ilario Alicante en Michel de Hey en de Border Community Night met o.a. James Holden stonden gepland voor begin maart en zullen, als het hoger beroep niet slaagt, komen te vervallen. Poema hoopt in de loop van de week uitsluitsel te kunnen geven aan de mensen die kaartjes hebben gekocht voor deze avonden.

Website Club Poema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws