Grammy\'s representatief voor dancescene?

Partyscene Redactie | 15 februari 2011
headlines

Afrojack maakt beste dance-remix

et zal je niet zijn ontgaan. Zondag heeft de Nederlandse dj/producer Afrojack een Grammy in ontvangst mogen nemen voor zijn remix van Madonna’s ‘Revolver’

Het zal je niet zijn ontgaan. Zondag heeft de Nederlandse dj/producer Afrojack een Grammy in ontvangst mogen nemen voor zijn remix van Madonna’s ‘Revolver’. Zijn de Grammy’s, uitgedeeld in de dance-categorieën, eigenlijk wel terecht?

In maar liefst 109 muziekcategorieën is ook plek voor dance/elektronische muziek. Zo is er de ‘Best Dance Recording’, ‘Best Electronic Dance Album’ en ‘Best Remixed Recording - Non Clasical’. In de laatste categorie ging het gouden beeldje naar onze landgenoot Afrojack, die samen met David Guetta een remix maakte voor Madonna.

Beste dance-productie werd gemaakt door Rihanna (‘Only Girl In The World’) en het Britse La Roux-duo produceerde volgens de jury van de Grammy’s met haar gelijknamige electro/pop album de beste langspeler in 2010.

Nu vragen wij ons af: waren er in 2010 geen betere dance-albums dan de elektro-pop-ellende van La Roux? Hebben producers als Flying Lotus, Benga, Ramadanman en Caribou geen betere producties gemaakt dan het geblèr van Rihanna?

Onze welgemeende felicitaties gaan naar de 23-jarige Nick van der Wall uit Spikecity, maar om eerlijk te zijn, luisteren we liever naar de Digital Mystikz-remix van Grace Jones haar ‘Love You To Life’. Maar ach; wie zijn wij? ;-)

De winner van David Guetta ism Afro Jack

Alle 109 winnaars van een Grammy op een rijtje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws