Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 16 april 2010
headlines

WEEEEEEEEKEND!!!

De meeste clubs in ons land staan het komende weekend weer in het teken van handtasjeshouse, latin-geneuzel en 80’s & 90’s-ellende. Gelukkig zijn er nog clubs en poppodia als Tivoli, Doornroosje, Simplon, Sugar Factory en Trouw, die wel inspelen op nieuwe trends in de elektronische muziek en niet op de wens van de massa. Wat ga jij doen? Have fun! Wat gaan jullie doen? Check ons Weekendoverzicht en raadpleeg de uitgebreide partyagenda.

 

*Check de websites van de clubs voor afgelaste gigs en avonden ivm gesloten vliegvelden*

Wat: Clone.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: vrijdag 18 april

Line-up: Legowelt live + Alden Tyrell live + Serge.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: De Clone stal staat vriujdag in de Eindhovense Effenaar. Het nu al legendarische electronica label bolwerk komt met hun West Coast sound de kleine zaal betoveren en brengt parels uit eigen stal zoals: Legowelt en Alden Tyrell en labelbaas Serge. Clone Records staat te boek als upfront platenlabel en platenzaak gelegen in hartje Rotterdam. Clone brengt overwegend experimentele elektronische dance muziek uit. Een waardevol bolwerk voor de echte dance liefhebber en een begrip bij iedere artiest.

Radio Slave

Wat: Simplon invites Radio Slave

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: vrijdag 18 april

Line-up:

Grote Zaal: Radio Slave, Rauwkost, Harde Baas, Jerome Giletto

Kleine Zaal (gehost door Prikkeldraad): Massier, Arwin Lee, Tomaschek, Miss Melera

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Matt Edwards is de man achter de naam Radio Slave. Als wij Radio Slave zeggen, dan zegt de rest van de wereld: techno! Hij staat dan ook niet voor niets bekend om zijn uitstekende producties, maar ook om zijn sterk opbouwende sets die het publiek keer op keer weten te laten bewegen. Het café wordt vanavond speciaal voor jullie opgepimpt door Hi! Dat betekent lekker hangen in grote kussens en zachte banken!

Wat: GEM Sessions

Locatie: Sugar Factory, Amsterdam.

Datum: zaterdag 19 april

Line-up: Secret Cinema, Peter Horrevorts b2b met Van Anh en Egbert (live).

Entree: 11 euro.

Bijzonderheden: In 2009 begon Gem Sessions succesvol met weergaloze edities door het hele land. Het originele idee is doorontwikkeld van een feest, tot een platform voor gelijkgezinde muzikanten die samen optreden en een platenlabel waarop ze muziek uitbrengen. Gem Sessions is nu de showcase voor de sound van Gem Records. Inhouse Bookings, ook een onderneming van Secret Cinema, doet de boekingen voor het Gem collectief.

Zaterdag is er een extra Gem Session gepland in de Sugar Factory, met een 3 uur set van Secret Cinema, Peter Horrevorts b2b met Van Anh en als afsluiter, de explosieve live set van Egbert.

Isla ElectronicaWat: Isla Electronica

Locatie: Fort IJmuiden.

Datum: zaterdag 19 april

Line-up:

Outside o.a. Schaamteloos-dj's, Michel de Hey, Guy J, John Digweed, Secret Cinema

Inside o.a. Boemklatsch, Sharam Jey, Dr. Lektroluv, Mason

The Mad Disco Trench O.A. Robotrock, Lupe, Lustige Lola, Weltschmerz.

Entree: 45 euro.

Bijzonderheden: Isla Electronica zal het onbewoonde Forteiland, middenin het Noordzeekanaal, veranderen in een dancer’s paradise. Drie verschillende area’s (Outside, Inside en The Mad Disco Trench) zul je op het eiland kunnen ontdekken. Een geweldige line-up, aangevoerd door niemand minder dan UK superstar John Digweed en de groenste DJ ter wereld Dr. Lektroluv, zullen achter de decks verschijnen. Het event begint al om 16.00 uur en zal non-stop doorknallen tot 05.00 uur de volgende ochtend. Bovendien verwacht het KNMI een heerlijk droge en zonnige dag èn nacht.

Wat: Manual at the Beach.

Locatie: De Karavaan, Scheveningen.

Datum: zaterdag 19 april

Line-up: Solomun, De Man Zonder Schaduw, Furrr & Hazendonk, Module II

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Op 17 april keert Manual voor het eerst dit jaar terug naar De Karavaan in Scheveningen voor de eerste van meerdere Manual At The Beach feesten. Voor de kick off op 17 april hebben ze gelijk een nachtvergunning te pakken waardoor er tot 4:00 doorgefeest mag worden. Speciale tijden vragen om een speciale gast, en dus zal niemand minder dan Solomun overkomen uit Hamburg! Welbekend van zijn eigen label Diynamic Music waar hij de ene na de andere top produktie op released, maar ook zijn produkties op labels as Sonar Kollektiv, Pokerflat, Four:Twenty en Dessous gaan er in als zoete koek bij menig dance liefhebber. De Man Zonder Schaduw en Furrr & Hazendonk en Module II (aka Commu & Tundra) maken de line-up compleet.

Wat: Mood Elevator

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: zaterdag 19 april

Line-up: Brent Roozendaal, Darko Esser, Levon Vincent, Live: Pitto

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: De lift van Mood Elevator brengt je elke twee maanden naar de zevende hemel met de beste elektronica. Vanavond bestaat Mood Elevator vijf jaar en dat gaan we vieren! Speciale gast op onze birthday bash is de New Yorkse undergroundheld en labelbaas Levon Vincent. Met zijn (deep) house krijgt hij je gegarandeerd aan het dansen, want zoals hij zelf zegt: ‘I am a scientist working in the field of ass-shakery.’ Vanzelfsprekend doen Mood Elevators eigen dj’s Brent Roozendaal, Darko Esser en Pitto (Grote Prijs-winnaar in de categorie dance/producers) ook hun kunstje. Op naar de volgende vijf jaar!

De DansssalonWat: Little Mountain Rocks

Locatie: DansSalon, Eindhoven.

Datum: zaterdag 19 april.

Line-up: Ferreck Dawn, Love Girls, Remy, Warren Fellow

Entree: 12,50 euro

Bijzonderheden: Little Mountain Rocks, de labelavond van Sander Kleinenberg's Little Mountain Recordings, reist op zaterdag 17 April af naar het zuiden van Nederland.

Na verschillende edities in oa. Melkweg, Ministry of Sound in Londen en Shine in Miami strijkt het circus nu neer in de Danssalon in Eindhoven.

Het eigenzinnige geluid van Little Mountain Recordings geniet over de hele wereld populariteit en voor Eindhoven nemen ze dan ook een aantal zeer gewaardeerde vertegenwoordigers van dit geluid mee.

Wat: Give it Dub

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 20 april

Line-up: Ginz + Sinister Souls + DBS vs Spange Batta + BeeVee vs B-4 hosted by MC Brown Sugar

Entree: 7 euro.

Bijzonderheden: De Britse stad Bristol staat garant voor een grote schare aan top dubstep producers. Denk aan Joker, Jakes, Headhunter en Appleblim. Een jongen die reeds aan dit rijtje kan worden toegevoegd is James Ginzburg. Een artiest die onder zijn alias 30hz vele breaks releases op zijn naam heeft staan, en vorig jaar hoge ogen gooide met dubstep releases onder de naam Ginz op labels als Hyperdub en Kapsize. Onder deze releases zat de monsterhit 'Purple City' in samenwerking met Joker, die onlangs op plaats 4 eindigde bij de 'Dubstepforum awards 2010' in de categorie beste track. Ook remixes van de combo Ginz en Joker voor o.a. Basement Jaxx en Zero 7 werden erg goed ontvangen. Dit jaar verscheen er een EP van Ginz op het Earwax label in samen werking met Kool Money Kwame en deze heeft wederom die typische verfrissende sound waar de man bekend om staat. De dubstep scene is nog lang niet van deze big boss af, en deze avond zal hij Nederland voor het eerst live laten horen waar hij voor staat.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws