\'Utrechtse Club Poema sluit de deuren\'

Partyscene Redactie | 13 april 2010
headlines

Einde van de Poema in zicht

Kondigden we de afgelopen dagen nog vrolijk de opening van de Utrechtse Elements en de Amsterdamse Air aan; er is helaas ook minder goed nieuws. Club Poema, al zes jaar een rots in branding voor de Utrechtse technoscene, sluit in juli voorgoed de deuren.

Nooit meer los in de Poema
Het officiële persbericht volgt waarschijnlijk woensdag, maar diverse bronnen die nauw betrokken zijn bij de Poema (Sander de Beer (Subculture/ Lief), Paul Boex (Mental Evolution/ label Dynamic Reflection) en Jasper Coenen (Mouse/ Elevation Events) melden vandaag op verschillende fora al dat het over en uit is met de bekende Utrechtse technokelder.

Poema krijgt naar verluidt binnenkort een nieuwe eigenaar, die heel andere plannen op deze locatie heeft. Er wordt gesproken over een nieuw te openen restaurant, al vragen wij ons –samen met veel verbaasde Utrechtse technoheads- af waarom iemand in hemelsnaam een eetgelegenheid in een werfkelder zonder ramen zou willen vestigen. 3 juli lijkt nu de datum te zijn dat Club Poema de rij van geliefde, maar gesneuvelde clubs gaat aanvullen.

Aangezien onze eigen Panter van de L2P-redactie in het verleden toch zeker een jaar lang achter de gezellige Poema-bar biertjes heeft staan tappen, pinken ook wij een klein traantje weg bij dit trieste bericht. Zodra het officiële persbericht binnen is, geven we je hier een update.

*UPDATE 14/4*: De club meldt de naderende sluiting op woensdag zelf via Twitter en deed ook een persbericht uit. Het team bekijkt momenteel nog de mogelijkheden om het Poema-concept toch voort te zetten op andere, wisselende locaties. En onder de technofans is inmiddels een petitie gestart om de sluiting van de Utrechtse club te voorkomen. Tekenen kan hier.

 

Website Club Poema

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws