Love2link, week 5

Partyscene Redactie | 3 februari 2010
headlines

Essentiële ditjes en datjes

Daar zijn ze weer: interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes die we in de afgelopen twee weken tegenkwamen op het interweb. In deze Love2link de nieuwe singles van Pantha du Prince en Culoe de Song, Sven Väths fascinatie met dans en interviews met o.a. Four Tet, Ripperton en Chez Damier.

 

 

Voor zijn nieuwe album ‘Black Noise’ (dat op 8 februari uitkomt) dook Pantha du Prince onder meer de studio in met zanger Panda Bear van Animal Collective. Het resultaat -de sfeervolle, downtempo track ‘Stick To My Side’- maakt ons in ieder geval erg nieuwsgierig naar het hele album!

 

Ook Culoe de Song, de Zuid-Afrikaanse producer die vorig jaar furore maakte met zijn release ‘The Bright Forest’ op Innervisions, kwam deze maand met nieuw materiaal. Dit is zijn nieuwe single ‘Webaba’.

 

Waren we ome Sven in de jaren tachtig toch bijna kwijtgeraakt aan een freaky new wave-dansgroep! Sven Väth over zijn passie voor dans: “het is de puurste vorm van extase…”

 

Misschien had je ‘m al ergens voorbij zien komen, maar hij mag in dit overzichtje van de afgelopen twee weken zeker niet ontbreken: Fever Ray’s Karin Dreijer Andersson neemt op onnavolgbare wijze de Zweedse P3 Guld Radio Award voor ‘beste dance-artiest’ in ontvangst.

 

De afgelopen tijd was de buzz op de interwebs dat twee nieuwe Daft Punk-tracks uit de film 'Tron: Legacy' waren uitgelekt, maar Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo ontkenden stellig dat The Crash’ en ‘Fragile’ uit hun muzikale koker waren komen stuiteren. Of ‘Fragile’ nou Daft Punk ontkent 'lekken' van tracks.een Daft-track is of niet blijft voorlopig een mysterie, maar de onduidelijkheid rond 'The Crash’ is in ieder geval opgehelderd. Het blijkt de track ‘Body Double’ te zijn van producer Pilot Priest. Zijn platenmaat-schappij Calamity Jane is momenteel hard bezig om de track op iTunes te krijgen, maar zegt verder helemaal niets met deze handige promotiestunt te maken te hebben. Ja, vast… ;-)

 

Anthony ‘Shake’ Shakir gaf de 'Detroit Metro Times’ een rondleiding door zijn studio (foto’s + interview), we vonden de vijf favoriete muzikale duetten van Lindstrøm en Chirstabelle en de favoriete plaatjes van Martin Gore (Depeche Mode), Anja Schneider en Misstress Barbara. En natuurlijk kwamen er ook weer een paar interessante interviews voorbij met Four Tet, Ripperton (audio in het Engels), Chez Damier en Martyn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws