Saturday Factory in februari

Partyscene Redactie | 3 februari 2010
headlines

saturday factory februari 2010Het jaar startte legendarisch goed bij Saturday Factory. Timo Maas, Château Flight, The Hacker, Terry Toner, Shit Robot en Alex Under stonden allemaal achter de decks van het intieme nachttheater in hartje Amsterdam: Sugar Factory. En ook in februari ben je hier weer elke zaterdag aan het juiste adres voor je wekelijkse portie kwaliteitsmuziek! Artiesten als Beat Torrent, Format B, Sebastien Leger, Marc Houle, Aril Brikha, Ida Engberg en Nathan Coles staan klaar om je wekelijks te verrassen met dikke sets en exclusieve optredens. Rocken is toegestaan!

De maand wordt op zaterdag 6 februari afgetrapt met de Franse underground helden Beat Torrent. Ze wonnen maar liefst vier maal de DMC World Championships, maar de waanzinnige scratch wizards gaan deze avond niet alleen los op de decks, maar integreren op ingenieuze wijze ook video in hun optreden. Check voor een voorproefje:



Meemaken dus deze pioniers! Meer breakbeat, electro, hiphop en techno in de blender vind je op www.myspace.com/beatorrent Ook Mason is erbij. Het Nederlandse producersduo krijgt steeds meer internationale erkenning. Na eerder remixen te hebben gemaakt voor Moby, Robyn en Martin Solveig, slaat Mason voor het nieuwe album de handen ineen met een nieuwe reeks topartiesten. Producties met rapper DMC van Run DMC, Sam Sparro en een nieuwe track met Roisin Murphy, de voormalige zangeres van Moloko, staan op de agenda. Lecktrick & Tron en Stevie Danger sluiten de lijst voor 6 februari.

De week erop neemt de Cassette crew de Sugar Factory over. Op zaterdag 13 februari nodigen ze de Griekse Kreon & Lemos uit die een organische en rauwe live én dj set vol jazz en pompende techhouse gaan neerzetten. De Grieken zijn bekend van hun werk op de Cecille en 8bit labels. Check Blow om een goede indruk te krijgen:



Bert de Rooij vult de heren aan, hij is bekend van zijn beruchte 8Bahn parties. Cassette resident Simon Weiss mag niet ontbreken deze avond en ook speciale VJ’s zijn van stal gehaald: www.youtube.com/vjwerc

Zaterdag 20 februari neemt 365Mag de tent over. Deze keer tijdens 365LIVE! niemand minder dan Fabric residents Nathan Coles en Terry Francis. Zie ook www.fabriclondon.com. Zij zullen in een energieke back2back set laten horen wat het 2010 geluid van Londen is. Niet te missen! Dj Kisakye van Miko/New House Collective vult beide heren aan.

De maand wordt afgetopt met Electronation die de Zweedse schone Ida Engberg hebben uitgenodigd. Ze is met recht een Electronation resident te noemen en brak door met de wereldwijde hit Disco Volante. Maar haar sound is nu meer edgy, met techhouse en techno invloeden. Ze is net terug van een tour door Amerika en een genot om naar te kijken en te luisteren. Check www.myspace.com/idaengberg voor al haar tunes. Terry Toner mag als Electronation frontman niet ontbreken, op zijn Myspace vind je zijn laatste producties. Ook Vinylized 2009 winnaar Sebastian Sleebos en 'one to watch' Menasse Workala zijn van de partij om de maand knallend af te sluiten.

Kortom, Saturday Factory is nu al dé vaste waarde van veel clubbers in het Amsterdamse nachtleven en heeft een vaste schare trouwe fans opgebouwd! Vanaf nu weet je waar je wekelijks moet zijn voor dikke line ups in een intieme setting, met veel kwaliteit en afwisseling. De komende maanden komen namen als Marc Houle, Sebastien Leger, Aril Brikha en Format B nog langs. Deze wekelijkse avond zorgt dus voor een stevige portie house en techno zoals het bedoeld is… recht voor je raap. Op www.sugarfactory.nl vind je alle informatie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws