Love2Party Weekendoverzicht week 3

Partyscene Redactie | 22 januari 2010
headlines

Weeeeeeeeeeeeeekend!!

Wordt het dikke dubstep met Rob Smith, bekend van het illustere triphop-duo Smith & Mighty, in de Eindhovense Effenaar? Wordt het ordinair stampen met Speedy J en zijn internationale vrienden in de Melkweg? Gaan we chillen op de soulvolle en funky instrumentale hiphopbeats van DJ Vadim in het Rotterdamse Rotown? Je zoekt het maar uit; feit is dat je jezelf niet hoeft te vervelen. Have fun!

Wat: Electric Deluxe @ klinch

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 22 januari

Line-up:

The MAX: Modeselektor Soundsystem ft. Pfadfinderei, live: Mathew Jonson, 2000 and One, Estroe, Reach Visuals

Oude Zaal: Speedy J - 5 hour set 

Entree: 18 euro.

Bijzonderheden: Na een succesvolle (en eveneens stijf uitverkochte) editie in de Nijmeegse Doornroosje keert de technokaravaan in het nieuwe jaar onder leiding van gastheer Speedy J weer terug op het Amsterdamse nest.

Modeselektor, Mathew Jonson en 2000 And One zijn vrijdag 22 januari de grote mijnheren op de 8e editie van Electric Deluxe in de Amsterdamse Melkweg. Met zo’n line up moet je als technofreak niet gek op kijken dat de kaarten al weg zijn voordat je “Wow, wat vet!” kunt zeggen. 

 

Wat: Planet Rose '15 Years On! - Mote Evolver Night'

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 23 januari.

Line-up:

Grote zaal: Luke Slater is Planetary Assault Systems - live + Samuli Kemppi + Bas Mooy + Giorgos Gatzigristos

Kleine zaal: Reza Athar & Niels van Mil + El Mundo & Satori + Roger Gerressen + Alex Jansen.

Entree: 15 euro

Luke SlaterBijzonderheden: Luke Slater is al jaren een graag geziene gast in het Nijmeegse. Zeker nu het technovuur bij Luke weer brandt als nooit tevoren. Als hij zijn Planetary Assault Systems pet op zet kan niemand zulke intelligente, donkere en zieke beats uit de speakers laten knallen. Meer dan 10 jaar heeft dit pseudoniem op de plank gelegen, maar in juni van het afgelopen jaar was het dan zo ver. Het nieuwe PAS album Temporary Suspension op het beruchte Berghain label Ostgut Ton zette een nieuwe standaard voor techno. Ook ging Luke weer live optreden. We zijn super verheugd dat hij bij ons voor het eerst sinds vele jaren weer een liveshow doet.

Sterker nog: het wordt een volledige Mote Evolver (Luke's label) avond. Naast Luke treedt het bekendste Finse techno export product Samuli Kemppi op. Samuli staat in Finland op eenzame hoogte en vuurt al jaren zijn psychedelische tracks op de wereld af. Hetzij via zijn eigen Sahko of anders wel via Ostgut, Mote Evolver en Time 2 Express. De tweede Mote Evolver guest Bas Mooy is internationaal een gevierd techno DJ, maar gek genoeg treed hij zelden in Nederland op. Met zijn donkere beats zal hij de avond op de gepaste wijze afzwaaien.

Wat: Rekord3r, World of Wonders

Locatie: Off_Corso, Rotterdam.

Datum: zaterdag 23 januari  

Line-up: Extrawelt, Chris Tietjen, Darko Esser, De Man Zonder Schaduw, Sandeep, Joey Daniel, Koen Lebens.

Entree: 15,99 euro

Bijzonderheden: Rekord3r begint het nieuwe jaar op 23 januari in de Rotterdamse Off_Corso. Het zal hier voor de laatste keer aantreden met het World of Wonders thema. Daar hoort dan ook natuurlijk bijzondere sprookjesachtige line-up bij om te cirkel rond te maken. En dat is de organisatie van Rekord3r meer dan goed gelukt. Rekord3r heeft de twee meest bijzondere acts van de Cocoon stal uit Duitsland hiervoor uitgenodigd: Extrawelt de hotste live-act van dit moment en Chris Tietjen. Zij nemen samen met Darko Esser en De Man Zonder Schaduw het publiek nog een keer op reis door de Wondere wereld van Rekord3r.

Timo Maas

Wat: Sugar Factory presents Timo Maas

Locatie: Sugar Factory, Amsterdam.

Datum: zaterdag 23 januari  

Line-up: Timo Maas, Ille Bitch & Unders, Schaamteloos dj team

Entree: 15 euro.  

Bijzonderheden: De Duitse dj/producer Timo Maas staat zaterdag 23 januari achter de decks in Sugar Factory. Het was een tijdje stil rond deze artiest, maar hij remixte in het verleden al artiesten als Madonna, Depeche Mode en Moby en scoorde met tracks als Shifter, To Get Down en Help Me (ft. Kelis).

Maas heeft zich echter opnieuw uitgevonden: "Ik zat vast op een hoog niveau. Het geld stroomde binnen dankzij dikke gigs, maar het deed me niets meer. Het was tijd voor drastische vernieuwing. Gelukkig heb ik de passie weer terug en dat ga ik aan Amsterdam laten horen."

Timo Maas wordt aangevuld door de ronkende underground koningen Ille Bitch & Unders en het scheurende Schaamteloos dj team. Kortom, een onvervalst avondje rocken met pompende house en techno.

Wat: Sine: Dubstep

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: zaterdag 23 januari.

Line-up: RSD (Smith & Mighty) + Goldorak & Solpher + Strye + Piro

Entree: 7,50 euro.

Bijzonderheden: De eerste editie van Sine in het nieuwe jaar gaat de Eindhovense Effenaar  terug naar de roots van de dubstep; dikke baslijnen gegarandeerd!

De alias RSD is Rob Smith (Smith & Mighty) zijn uitlaatklep voor rollende dubstep met dikke subbassen. Zijn frisse tracks zijn vaak onmiddellijk herkenbaar en meestal rijkelijk overgoten met samples van reggae monsters uit de oude doos. Peverelist zijn label 'Punch Drunk' is de laatste paar jaar de belangrijkste afnemer geweest van RSD releases. Zo ook zijn in 2009 verschenen verzamelalbum 'Good Energy'. Met zo een duizelingwekkende discografie en reeks projecten is Sine dan ook trots om deze (dubstep) legende te mogen presenteren in de Effenaar!

Goldorak en Solpher zijn twee dj's uit Antwerpen. Allebei hebben ze roots in de drum & bass maar sinds een aantal jaren zijn ze onklopbaar als dubstep-duo. Kenmerkend zijn hun snelle mixen en een zeer gevarieerde selectie. Goldorak en Solpher zijn residents van Untitled!, een van Belgiës belangrijkste dubstepevents. Verder promoten ze sinds kort ook hun eigen dubstep event 'Shakedown' in de Petrol, Antwerpen.

Strye en dj Piro warmen de zaal op voor het dubstepgeweld wat zal volgen.

Rob Smith

Wat: Opkikker.

Locatie: Theater Kikker, Utrecht.

Datum: zaterdag 23 januari.

Line-up: Hrdvsion (live), Quince (live), Nuno dos Santos en Pitto

Entree: 12,50 euro

Bijzonderheden: Nieuwe ronde, nieuwe kansen, juist dit jaar. Dat dachten de heren van Opkikker ook en daarom zijn ze voortvarend aan 2010 begonnen, met een Opkikker van formaat: de Canadees Hrdvsion komt live aan de knoppen draaien op 23 januari 2010 in Theater Kikker en ook alleskunner Quince is present, natuurlijk vergezeld door Opkikker's Nuno dos Santos en Pitto.

Voor degenen die het niet weten: Opkikker is een elektronische muziekavond in Theater Kikker aan de Ganzenmarkt in Utrecht, waarbij vooral de diepe krochten van de electronische muziek op worden gezocht, zonder enige vorm van compromis. Geen grenzen, geen verschillen, pure liefde voor muziek; dat is waar het allemaal om draait tijdens Opkikker.

DJ VadimWat: Strange Fruit.

Locatie: Rotown, Rotterdam.

Datum: zondag 24 december

Line-up: DJ Vadim ‘Imaginashun Tour’ Ft. Pugs Atoms, Sabira Jade & Lil Ste.

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: Na memorabele avonden met Mayer Hawthorne en Taylor McFerrin keerts Strange Fruit in januari alweer terug met een speciale liveshow van DJ Vadim. Voorheen volop turntablist met eigenzinnige releases op Ninja Tune, keert deze globetrotter van Russische afkomst terug met een frisse kijk op oldskool hiphop. Niks geen autotune of andere Amerikaanse clichés, maar opgetogen beats met zomerse invloeden uit zowel reggae, soul als Braziliaanse tropicalia. Zijn laatste album ‘U Can’t Lurn Imaginashun’ klinkt gelaagd en subtiel, waarbij de continue afwisseling van stijlen het geheime wapen blijkt te zijn. Naast zijn MPC en Lil Ste op keys wordt Vadim’s live set-up versterkt door de vocalen van Pugs Atoms en Sabira Jade. Zowel in het Frans, Spaans als Engels wordt daarbij een onbekommerde levenshouding gepropageerd. Juist ja, DJ Vadim brengt ons dat beetje licht in deze donkere wintertijd.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws