Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 27 november 2009
headlines

Het is weer weekend!

Voor veel bezoekers van Love2Party is de party-agenda nog altijd van onschatbare waarde. Want waar vinden komend weekend de dikste feestjes plaats? Wij hebben een aantal tips voor jullie onder elkaar gezet. Fijn weekend!

GashouderWat: Awakenings Weekender.

Locatie: Gashouder, Amsterdam

Datum: vrijdag 20 en zaterdag 21 november

Line-up:

Vrijdag, Drumcode Special: Ida Engberg, Joseph Capriati, Live: Paul Ritch, Adam Beyer, Cari Lekebusch, Live: Industrialyzer, Live: The Advent.

Zaterdag: Live: Olene Kadar, Joris Voorn, Jeff Mills, Dave Clarke, Len Faki.

Entree: Dagkaart 40 euro / Passe partout 75 euro.

Bijzonderheden: Ongelooflijk maar waar: het populairste technofeest van Nederland verkoopt weer uit, ruim voordat er een technobeat heeft geklonken in de Gashouder. Ook al vindt vrijdag de 796ste Drumcode special plaats; Rocco V. en de zijnen komen er mee weg!? Zaterdag ook een line-up vol gerenommeerde techno-dj’s die menig Awakenings-ganger al lang heeft gehoord, maar - eerlijk is eerlijk - daardoor niet minder interessant. Dj’s als Jeff Mills en Dave Clarke komen in de kolossale technoton die de Westergasfabriek heet uitermate goed tot hun recht.

Wat: Optiek.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 27 november

Line-up: Bert de Rooij, Mathew Jonson, Modern Deep Left Quartet, The Mole, Live: Cobblestone Jazz.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: The Modern Deep Left Quartet stond nooit eerder in Nederland, Optiek kreeg de primeur en haalt de vier artiesten op vrijdag 28 november naar Trouw. Deze naam zal bij weinig mensen direct een belletje doen rinkelen, maar als duidelijk wordt dat achter dit monniker een samenwerking schuilgaat tussen Cobblestone Jazz, Mathew Jonson en The Mole verhoogt het herkenningsniveau in opwaartse richting.

De vier zullen gezamenlijk live de sound ten gehore brengen waardoor het label Wagon Repair het afgelopen decennium een begrip werd in de house/minimal/techno scene. Een eigenzinnige mix van het drummachine- en synthwerk van Jonson, de grooves van Dhula, de composities van The Mole en het toetsenwerk van voormalig jazz artiest Tate zijn de precieze afspiegeling waar het Canadese label voor staat. In een jamm die dik twee uur gaat duren staan zijn deze vrijdag op het toneel van Trouw en wie weet wat er verder nog gaat gebeuren met een hand vol van deze artiesten in het huis.

Paul KalkbrennerWat: Simplon Invites

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: vrijdag 27 november

Line-up:

Grote Zaal: Freak Strano, Jay Christian, K.Cee, Pitto, Live: Paul Kalkbrenner, VJ: Beun & Haas Visuals

Kleine Zaal (gehost door Klup): Cazzo, D-Tech, Harde Baas

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Mensen uit Groningen met een voorliefde voor euforische techno met een poppy twist: trek een ketelpak aan, neem een ghettoblaster op je schouder en loop de security voor de ingang van de Simplon voorbij met de mededeling: ‘soundcheck’. Anders kom je niet binnen. De gastenlijst is sinds gisteren gesloten en het feestje met als headliner Paul Kalkbrenner is, u raadt het al, compleet uitverkocht.

Wat: Bla Bla Labelnight.

Locatie: Studio 80, Amsterdam

Datum: zaterdag 28 november

Line-up: Anja Schneider, Daniel Sanchez, Alex Celler, UES, Wouter de Moor

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Anja Schneider uit Berlijn komt Bla Bla verblijden met haar ongekende skills en vrouwelijke charme. Met haar label Mobliee records behoort zij inmiddels tot de gevestigde orde in het Mekka van de Dance.

Alex Celler de Griek uit London is bekend van zijn remix die hij voor Bla Bla ltd 003 ‘What would Jesus do’ van Roderik Flohil en Wietse Smit maakte. Een Funky jackin’ dub stijltje die lijnrecht tegenover het origineel zeker ook een echte dansvloer kraker is.

UES (under electric shock) uit Italië heeft Bla Bla 005 op zijn naam. Op 5 mei heeft hij al bewezen dat hij het publiek goed weet te vermaken en zijn naam absoluut eer aan te doen. Wouter de Moor is inmiddels all in the family na zijn dikke releases op het label en mag op deze avond dus niet ontbreken. En natuurlijk onze host Daniel Sanchez ook niet. Deze boys zullen de avond openen in zaal 1 voor Frau Schneider.

Wat: Le Guess Who? Dag 3.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: zaterdag 28 november

Line-up: Freek Fabricius, Dorian Concept, Bibio, The Field, Nice Nice, Live: Luke Abbott, Pitto

Entree: 20 euro (toegang tot alle locaties.)

Bijzonderheden: Twee keer zoveel acts, vier nieuwe locaties, een foto-expositie en een workshop van gitaarbouwer Yuri Landman: festival Le Guess Who?, van 26 tot en met 30 november op diverse locaties in de Domstad, pakt uit! Voor de elektronische muziekliefhebbers die het experiment niet schuwen is dag 3 in Tivoli de Helling niet te missen, met topartiesten die hun muziek uitbrengen door labels als Border Communiy, Warp en Kompakt.

Zoe XeniaWat: The Line-up

Locatie: Paradiso, Amsterdam

Datum: zaterdag 28 november

Line-up: Grote Zaal: Murat Uncuoglu, Ahmet Sendil, UHR, Victor Coral, Zoe Xenia (live).

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Istanbul heeft in de laatste jaren op het gebied van house en dance een aantal dj’s voortgebracht die erg bekend en geliefd zijn geworden in clubs in heel Europa. Ahmet Sendil is daar een van. In 2009 kreeg hij de prijs voor beste Radio House DJ in Turkije en werd hij in een aantal Europese landen uitgenodigd te draaien. MuratUncuoglu is de eerste Turkse dj die in de jaren negentig op festivals in Nederland heeft gedraaid. Tegenwoordig is hij als dj/producer helemaal terug met de voor hem specifieke housestijl met Turkse invloeden door gebruik van instrumenten als klarinet en of saxofoon. DJ UHR heeft in de afgelopen twee jaar in de beste clubs van Istanbul gedraaid.

Club Pera is de dansnacht van het Amsterdam-Istanbul Festival, waarop de beste club dj’s en vj’s van Istanbul zijn uitgenodigd om naast hun bekende Amsterdamse collega’s te draaien. Uit Amsterdam zijn dat deze keer Victor Coral en Zoe Xenia.

Wat: The Field

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zondag 28 november

Line-up: The Field (live)

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Het grote brein achter het project The Field is de Zweed Alex Willner. Het debuutalbum From Here We Go Sublime op het Kompakt label sloeg twee jaar geleden in als de spreekwoordelijke bom. De moeilijk in een hokje te plaatsen muziek combineert zomerse house met minimal-trance, pure pop, acid en ambient-techno.

Het tweede album Yesterday and Today klinkt samenhangender dan de voorganger. De zes bezwerende tracks duren langer en klinken warmer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de spacedisco van Lindstrøm & Prins Thomas.

Het voormalige eenmansproject The Field is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige band. Geïnspireerd door de tournees die The Field samen met LCD Soundsystem en !!! maakte, vroeg Willner namelijk een vijftal muzikanten (waaronder Battlesdrummer John Stanier) om tot de band toe treden.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws