Laidback Luke en Steve Angello verkrachten Robin S.

Partyscene Redactie | 4 maart 2009
headlines

… maar respecteren het origineel van ‘Show Me Love’

We nemen een catchy sample van een gouwe oude club- of popklassieker, gooien er een soort hardhouse-break overheen en mixen dat met een lekker in het gehoor liggende electroriedel. Het is Laidback Luke anno 2009 in een notendop.

Laidback Luke maakte heel vroeger nog wel eens een origineel dansplaatje, maar sinds hij bevriend is geraakt met de Swedish House Maffia tovert hij alleen nog maar goedkope rip-off’s uit de hoge hoed. Samen met Steve Angello verkrachtte hij clubklassieker ‘Show Me Love’ van Robin S.

We nemen een catchy sample van een gouwe oude club- of popklassieker, gooien er een soort hardhouse-break overheen en mixen dat met een lekker in het gehoor liggende electroriedel. Het is Laidback Luke anno 2009 in een notendop. Op zijn website kun je bijvoorbeeld luisteren naar een mislukte herbewerking van ‘I Need Your Loving’ van The Korgis.

Maar alles behalve mislukt is het effect van de vernieuwde versie van ‘Show Me Love’ van Robin S., gemaakt door Laidback Luke en Steve Angello. Complete volkstammen gingen afgelopen zomer los op de verschillende festivals. Dat is te zien in het filmpje dat Laidback Luke en Steve Angello zelf maakten uit protest tegen de videoclip van het label dat hun single uitbrengt.

Wat is nu het verhaal. De videoclip die piemelhouse-platenmaatschappij Data Records maakte, is door het tweetal niet goed bevonden. Want: te weinig respect voor het origineel. En zo kwamen Luke en Steve toch nog tot inkeer door in hun video vooral de originele versie van ‘Show Me Love’ te laten klinken.

Goed, die irritante hardhouse-roffel hebben ze erin gelaten, maar vervolgens klinkt het gewoon als Robin S. anno 1990. Zou het dan toch nog goed komen met Laidback Luke?

De uberfoute Laidback Luke en Steve Angello remix

 

De Laidback Luke en Steve Angello 'tot inkeer kom' edit

 

Laidback Luke

Steve Angello

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws