Ferry Maat stopt met Soulshow

Partyscene Redactie | 15 oktober 2008
headlines

Legendarisch radioprogramma verdwijnt v/d Nederlandse radio

Op 13 december zendt Ferry Maat (61) de allerlaatste editie van de Soulshow uit.

Op 13 december zendt Ferry Maat (61) de allerlaatste editie van de Soulshow uit. Het radioprogramma dat legio dj’s van nu heeft geïnspireerd tot het draaien van platen, is moeilijk te combineren met het overige radiowerk van ‘de dj der dj’s’.  

 

De Soulshow begon op 22 oktober 1972 bij Radio Noordzee. Twee jaar later stapte de dj over naar de TROS en nam zijn programma mee naar Hilversum 3. Daar werd het programma op de vaste donderdagavond enorm populair, onder meer door de rubriek de Bond van Doorstarters. De Soulshow trok destijds ruim 700.000 luisteraars.

In ‘88 verhuisde de Soulshow naar Radio 10 en tot 1995 was de show ondergebracht bij Radio 538. In 2003 keerde de Soulshow terug, op de zaterdagavond bij Radio Veronica, die op 13 december de laatste aflevering van de Soulshow uitzendt.

“Het afgelopen jaar heb ik problemen met mijn gezondheid gehad. Dat is de reden dat ik nu stop met de Soulshow”, laat Ferry Maat weten. “De beslissing was moeilijk, maar nu het zover is, kan ik alleen maar terugkijken op een fantastische periode in mijn leven. De show is van invloed geweest op de carrière van een flink aantal top-dj’s. Ik besef me dat het allemaal niet voor niets is geweest.”

Maat was in 2006 de eerste dj die een Gouden Harp kreeg. Deze oeuvreprijs werd hem toegekend voor zijn bijdrage aan de Nederlandse dancemuziek. Een jaar later volgde de Marconi Oeuvre Award. In 2007 bestond de Soulshow 35 jaar, wat werd gevierd met een negen uur durende uitzending van de Soulshow Top 100. In april van dit jaar werd de radiomaker ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Bond van Doorstarters

 

Soulshow Digitaal

Ferry Maat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws