Love2link week 37 en 38

Partyscene Redactie | 15 september 2008
headlines

Muzikale bytes

Daar zijn ze weer: de meest interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes, filmpjes en interviews die we in de afgelopen twee weken tegenkwamen op internet. In deze Love2link ‘Sieg Minus’, Carl Craig die weer klassiek gaat en interviews met onder anderen Kenny Larkin, Serge Santiago en de Wighnomy Brothers

 

Vond jij de minimal van het Minuslabel nogal militant klinken en deed die vreemde lange haarlok die Richie Hawtin jarenlang heeft gehad, je al ergens aan denken? Dan zat je op het goede spoor. In deze scene uit de film 'Der Untergang' wordt namelijk duidelijk dat Hawtin al decennia lang de touwtjes in handen heeft in de Duitse hoofdstad. Hij mag zelfs de hoogste fascistische prominenten tot zijn fans rekenen.

 

Geintje natuurlijk, want Richie is ongeveer net zo fascistisch en gevaarlijk als een pannenkoek. Terug naar zijn muziek dus, want meneer is sinds kort helemaal digitaal. En hoe ziet dat er dan uit? Nou zo.

Onder het motto 'stap uit je hokje' kunnen we je melden dat Carl Craig en Moritz von Oswald opnieuw de handen ineen hebben geslagen voor een klassiek project. Voor het Duitse jazzlabel Deutsche Grammophon hebben ze een elektronische bewerking van Maurice Ravel’s ‘Bolero’ gemaakt. Ter ere van de release op 17 oktober, zullen Von Oswald en Craig op 7 oktober het arrangement live met een orkest ten gehore brengen in de Berlijnse Berghain.

Verder is er deze week dan toch echt een einde gekomen aan het festivalseizoen. Ons eigen verslag van het Lief Festival komt eraan, maar we gluren graag even mee met het videoverslag van Valtifest van onze collega’s van Ondergrond.TV.

En dan zijn er nog de onvermijdelijke interviews met deze keer : Claude VonStroke, Mark Broom, Mike Shannon, Kabale und Liebe, Kenny Larkin, Morgan Geist, Daedelus, Whignomy Brothers, 2000 And One en Serge Santiago

Heb jij ook nog een dikke tip? Laat het ons weten in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws