Onvrede tijdens uitreiking Popprijs 2007

Partyscene Redactie | 13 januari 2008
headlines

Afwezigheid van Van Buuren leidt tot fluitconcert

Armin van Buuren heeft afgelopen zaterdag op het Groningse Noorderslag Festival de Popprijs 2007 gewonnen. Vooral zijn creativiteit in combinatie met zijn zakelijk inzicht gaf de doorslag. "Hij is over de hele wereld bekend als ambassadeur van de trancemuziek." De afwezigheid van de dj tijdens de prijsuitreiking leidde tot een flink fluitconcert.

 

Armin van Buuren was niet in Groningen aanwezig om de Popprijs 2007 in ontvangst te nemen.De prijs is bestemd voor de band of artiest die het afgelopen jaar de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse popmuziek. De jury koos voor de bekende Nederlandse trance-dj, die in 2007 ook al verkozen werd tot ’s werelds populairste dj in de DJ Mag top 100.

Dat een deel van het aanwezige publiek zich niet kon vinden in deze uitslag, was te merken het boe-geroep tijdens de aankondiging door juryvoorzitter Guus Bleyerveld. De onvrede werd nog groter toen Van Buuren ook nog eens niet aanwezig bleek te zijn om de prijs persoonlijk in ontvangst te nemen. Het filmpje waarin hij uitlegde dat hij momenteel op tour is in Zuid-Amerika was door het fluitconcert nauwelijks meer te volgen.

Van Buuren bleek zijn broer Eller gestuurd te hebben om de traditionele bierdouche te trotseren en de prijs op te halen. Arme Eller voelde de bui hangen en hield het voorlezen van de speech die Armin per mail had gestuurd, lekker voor gezien.

 

Armin gaf later tijdens een video-persconferentie nog maar eens aan waarom hij echt niet aanwezig kon zijn. Hij zei erg blij te zijn met de prijs, mede omdat hij het gevoel heeft dat dance nog altijd een ondergeschoven kindje is in de Nederlandse muziekwereld.

 

Meneer van Buuren, we zijn het daar natuurlijk hartgrondig mee eens, maar dat kekke filmpje met die flitsende privé-jet op de achtergrond was wel redelijk ‘over the top’. Misschien moet je bij een volgende prijsuitreiking je publiek toch net iets serieuzer nemen? Dan volgt die muziekpers vanzelf wel...

Noorderslag

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws