Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 23 augustus 2007
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

Roman FlugelWat: Playhouse Labelnight

Waar: 11, Amsterdam

Datum: vrijdag 24 augustus

Line-up: MyMy live, Roman Flugel, Steffi

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Oei oei, wat een mooie avond staat er weer op het programma in de 11. Een heuse Playhouse labelnight. En laat dat nou net één van de favoriete labels van de love2party-redactie zijn. MyMy komt op bezoek voor een liveset. Als dat een beetje klinkt als hun vorig jaar verschenen album Songs for the Gentle dan staat ons een swingend portie minimale house te wachten. Ook stalgenoot Roman Flugel is van de partij en de avond wordt opgewarmd door Nederlands eigen Steffi.

MyMy – Songs for the Gentle

MysterylandWat: Mysteryland

Waar: Voormalig Floriade-terrein, Haarlemmermeer

Datum: zaterdag 25 augustus

Line-up: oa Tiga, Felix da Housecat, Dr Lektroluv, Roger Sanchez (4 uur set), Steve Angello, Booka Shade, Loco Dice, Alex Under, Shinedoe, Djinxx, Dimitri, Chris Liebing, Derrick May, Joris Voorn (live), Joey Beltram, Cristian Varela, Steve Rachmad, Heiko Laux en nog veel veel meer

Entreeprijs: uitverkocht!

Website: www.mysteryland.nl

Bijzonderheden: Nog steeds één van de meeste populaire festivals van ons land. Mystery Land biedt een zeer breed spectrum aan dance: met 15 dancepodia en een theaterplein zijn alle denkbare house-vormen aanwezig op de een van de oudste festivals van Nederland. Dit jaar biedt Mystery Land plaats aan meer dan 150 artiesten en acts.

Partyscene preview

Herr ZimmermanWat: Die club cruize von Herr Zimmerman

Waar: Herr Zimmerman, Rotterdam

Datum: zaterdag 25 augustus

Line-up: Chip & Dale, Fraulein Z, James Nidecker, Tanzman

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.herrzimmerman.eu

Bijzonderheden: Exact 1 week voorafgaand aan de officiële Rotterdamse Club Cruise, is er een opvallend voorafje vanuit Herr Zimmerman! Daar doen ze het namelijk graag anders. De Tanzclub krijgt zaterdag 25 augustus bezoek van 2 ware New Yorkse Police Officers, Chip & Dale (USA). Deze heren rijden in de avond door de stad om mensen mee te nemen op hun ‘club cruize’. En ze blijken ook nog te kunnen draaien. Er is verder toch weer weinig te doen in de stad dus waarom ook niet..

Boot25Wat: Boot25

Waar: Opstappen bij de NDSM werf, Neveritaweg

Datum: zaterdag 25 augustus

Line-up: Red Robin (Berlijn), Moritz, Rauwkost live, Olivier Weiter

Entreeprijs: 25 incl eten

Website: www.boot25.tk

Bijzonderheden: Een dagje varen, eten en minimallen in Amsterdam. Opstappen voor drie uur anders mis je de boot. de Grote gast deze dag is Red Robin. Deze hier nog onbekende Berlijnse dj staat in zijn thuishaven week in week uit in de dikste clubs. Sinds jaar en dag is hij resident DJ van één van de beruchtste afterclubs van Europa: Bar 25, in Berlijn. En omdat het varen om tien uur al gedaan is, wordt er nog lekker tot vijf uur de volgende ochtend doorgegaan in de Akhnaton.

Stekker in het ZandWat: Stekker in het Zand

Waar: Strand Oog in Al, Utrecht

Datum: zaterdag 25 augustus

Line-up: oa Soulphiction (aka Jackmate), 030303 Soundsystem, Aron Friedman, Bas Struik, Brent Roozendaal, Darko Esser, Edwin Oosterwal, Johanna Mercker, Mesjokke, Michael von L., Ranz und Tanz, Pitto, Piet van Dongen, Wouter de Moor en nog veel meer

Entreeprijs: 5 euro

Website: www.zoekjestekker.nl

Bijzonderheden: het Utrechtse Oog in Al strand is deze zomer steeds populairder geworden en er worden ook steeds leukere feestjes gegeven. Bijvoorbeeld aanstaande zaterdag, een gezellig get-together van allerlei Utrechts en Nederlands talent. Stekker is een vrij nieuwe organisatie in Utrecht maar bestaat uit een hoop mannen die al een flinke tijd meelopen. Stekkeren dus en dat voor mijn vijf euro.

First LiveWat: First Live

Waar: Bootleg, Rotterdam

Datum: zaterdag 25 augustus

Line-up: Live: Wouter Hisschemöller, Th'Aquisition & Vaage Dwazen, Roeland & Daniel, Berg Vögel, Steven P, Gnosis, Pablisimo

DJs: Jessín and Nillie Vinyli

Entreeprijs: Gratis, BBQ = 8 euro

Website: www.bootlegdjcafe.com

Bijzonderheden: Deze moesten we er ook gewoon nog even tussenzetten. Aanstaande zaterdag is het lekker bbq-en geblazen bij de Bootleg voor de deur. Tot negen uur kan je een vorkje meeprikken om vervolgens een hele hoop live artiesten voor je kiezen te krijgen. Zeven live acts presenteren zich en tussendoor worden er ook nog een plaatjes gedraaid. De eerste editie van dit gebeuren trok meer dan tweehonderd man, iets wat je ook wel weer bijna uniek kan noemen voor de Bootleg.

LoveparadeWat: Love Parade

Waar: Essen, Duitsland

Datum: zaterdag 25 augustus

Line-up: eindfeest met: ATB, Bad Boy Bill, Chris Liebing, Fedde le Grand, Loco Dice, Marco Carola, Moby, Moguai, Monika Kruse, Octave One, Phil Fuldner, Raresh, Westbam, Booka Shade

Entreeprijs: gratis

Website: www.loveparade.de

Bijzonderheden: Het lijkt wel of het er een beetje bij ingeschoten is maar aanstaande zaterdag vind in Essen de eerste editie van de Loveparade plaats buiten Berlijn. Jarenlang is er gesteggeld over het wel of niet houden van de Parade in Berlijn en dit jaar is het dan echt gedaan. De Loveparade gaat de komende jaren on tour langs verschillende steden. En misschien is dat nog helemaal zo gek nog niet. Het is in ieder geval een stuk minder ver rijden..

Love2party preview

HousekeepingWat: HouseKeeping

Waar: Supperclub's Bar Rouge, Amsterdam

Datum: 25 augustus 2007

Line-up: Edgarage, Rudy, MacGee, Swift (b-ART)

Entreeprijs: 8 euro / (5 euro voor middernacht)

Website: www.trulymadlydeeply.nl

Bijzonderheden: De intieme Bar Rouge van de Supperclub is op 25 augustus 2007 weer het decor voor Housekeeping, een avond vol vrolijke fratsen. Edgarage (Wicked Jazz Sounds), Swift (Pizazz!, Supernatural), Rudy (Paradiso, Sugar Factory) en MacGee (Ugh!, Blijburg) draaien ouderwets lekkere house. Geen minimal dus, geen electro of post-industriele punk-indie dance, maar house zoals house bedoeld is. House uit San Francisco, New York, London, Chicago en Detroit. House met een knipoog naar disco. House met elementen van soul. House met invloeden uit Jazz.

Love2party Preview

Voltt Loves SummerWat: Voltt Loves Summer

Waar: NDSM Werf, Amsterdam

Datum: zondag 26 augustus

Line-up: Bart Skils, Deadbeat live, Claro Intelecto live, Samim live, Michael Mayer, Polder live, Wighnomy Brothers, Microfunk live, Marco Carola

Entreeprijs: 22.50 presale

Website: www.voltt.com

Bijzonderheden: Aanstaande zondag vindt op de NDSM werf in Amsterdam de tweede editie plaats van Voltt Loves Summer. Op dit mini-techno-festival worden niet de alledaagse artiesten uit de technowereld geprogrammeerd. Grote publiekstrekkers dit jaar zijn Marco Carola, die vorig jaar de NDSM flink op zijn kop zette, en minimal-held Michael Mayer. Natuurlijk is ook Bart Skils van de partij. Zowel on als off stage is hij één van de mannen die Voltt Loves Summer mogelijk maakt. In aanloop naar aanstaande zondag warmen wij alvast een beetje met hem op.

Love2party interview

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws