Derrick May duikt overal op, behalve in de studio

Partyscene Redactie | 15 maart 2007
headlines

Technopionier draait de rollen om

De website van het legendarische label Transmat was ongeveer vier jaar lang under construction. Er viel slechts op te lezen dat de nieuwe site er snel zou zijn. Inmiddels heeft labelbaas Derrick May dit plan schijnbaar maar opgegeven. De site is van het wereldwijde web verdwenen en vervangen door de nieuwe site van May zelf.

Derrick May doet vanalles, maar wanneer komt er een tweede Strings of Life uit?Zijn nieuwe site lijkt nog niet helemaal af, maar biedt wel een leuk kijkje in het persoonlijke fotoalbum van de man uit Detroit. Ook geeft Derrick May zijn missie in het leven prijs: Hij tracht (al jaren) de wereld te redden van slechte, zielloze muziek. Onder het hoofdstukje ambities klaagt hij even flink over de commercialiteit in de muziekwereld en zijn strijd tegen deze ontwikkeling.

Op zich heel begrijpelijk, maar in een interview dat onlangs werd opgenomen tijdens het Exit Festival in Servië prijst hij de organisatoren van het festival en de manier waarop zij allerlei bedrijven bij het festival hebben weten te betrekken. Het interview laat ook nog een andere ambitie van May zien: in plaats van geïnterviewd worden neemt hij het gesprek over en wordt hij zelf de interviewer.

Hoewel er natuurlijk niks mis is met vooruitstrevende missies en ambities, zien wij May het liefst achter de draaitafels staan met lekkere funky Detroit technoplaatjes. Nog beter: als producer van tijdloze ‘innovatie’ technomuziek in de studio. Hopelijk verschijnt er snel wat exclusieve audio op de nieuwe site. Dus als je dit leest Derrick: we kijken reikhalsend uit naar nieuwe technojuweeltjes als Strings of Life, Nude Photo en Kaotic Harmony. Aan de slag dus!

Derrick May de interviewer

 

Derrick May

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws