Oldskool hiphoplente in Amsterdam

Partyscene Redactie | 15 maart 2007
headlines

          Hiphopgrootheden in Paradiso & Melkweg          
          Naast Public Enemy (foto) en De La Soul maakt de enige echte Grandmaster Flash weer eens zijn opwachting in onze hoofdstad.          

Dit voorjaar zijn zowel in de gerenoveerde Melkweg als in het oude vertrouwde Paradiso, veel oldskool hiphopgrootheden te bewonderen. Naast Public Enemy en De La Soul maakt de enige echte Grandmaster Flash weer eens zijn opwachting in onze hoofdstad.

Op vrijdag 13 april doet turntable-legende Grandmaster Flash Paradiso aanTrek klassiekers als ‘Say No Go’, ‘Fight The Power’ en ‘The Message’ snel uit de kast om de lyrics te oefenen, zodat je goed voorbereid bent op deze hiphoplente. Op vrijdag 13 april doet turntable-legende Grandmaster Flash Paradiso aan. De man die volgens velen de allereerste mix ooit maakte in de jaren ’70 en de techniek van het scratchen heeft uitgevonden, zal ook deze avond laten zien waarom hij een legende is. Waarschijnlijk gaat hij zelfs nog wel even achterstevoren staan dj-en. Een must voor alle turntable-fanaten dus!

De Melkweg kan natuurlijk niet achterblijven en brengt op 11 april de heren van Public Enemy. De groep is momenteel bezig met een wereldwijde ’20 Year Anniversary Tour’. Chuck D en Flavor Flav zullen weer volop van leer trekken met hun bekende scherpe, politieke teksten onder begeleiding van strakke beats en lekkere samples. Het publiek zal worden opgewarmd door de moederneukende Osdorp Posse.

Op 18 mei is het vervolgens tijd voor wat meer uplifting hiphop met de mannen van De La Soul. De band die in 1989 definitief doorbrak met het album ‘3 Feet High And Rising’ heeft niet bepaald stilgezeten en heeft inmiddels 7 albums uitgebracht. Dat wordt dus lekker chillen met Plug One, Plug Two en Prince Paul in de Melkweg.

Voor meer informatie: Melkweg en Paradiso 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws