Nieuw album Stewart Walker

Partyscene Redactie | 19 februari 2007
headlines

Beluister recente live-mix

Het nieuwe album van de Amerikaan Stewart Walker, getiteld Concentricity, ligt op 13 april in de winkel. In tegenstelling tot zijn vorige album Live Extracts, is de plaat een echt studioalbum geworden met nóg meer details en diepgang.

Het nieuwe album van Stewart Walker is op 13 april verkrijgbaarWalker is één van de eerste technoproducers die zijn muziek live in de clubs heeft gebracht. In een tijd dat laptops nog niet uitgerust waren om er live mee op te treden, sleepte hij geregeld zijn halve studio-inrichting mee naar gigs. Zijn eerste releases met minimale techno kwamen uit op de labels Tresor en M-nus en in 2001 richtte hij zijn eigen label Persona op.

De Amerikaanse producer, woonachtig in Berlijn, heeft zich in deze tijd van commerciële minimal niet laten verleiden tot ‘laagdrempelige’ hitjes, maar is zijn eigen specifieke sferische stijl altijd trouw gebleven. Ook op het nieuwe album zijn de tracks van Walker knap opgebouwd uit veel verschillende lagen. Hoewel Concentricity bedoeld is voor de huiskamer, worden sommige tracks rond de release van het album wel in een meer ‘clubby’ jasje gestoken.

De releasedatum is omstreeks 13 april en naast de mix-cd, komen de tracks ook ongemixt uit op dubbel vinyl. Als je geen zin hebt om tot half april te wachten, vind je HIER een recente live mix van Stewart Walker met daarin zowel oud als nieuw werk.

Stewart Walker

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws