Nieuwe single Harry Lemon uit!

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Harry Lemon hangt pseudoniem aan de wilgen


Niet meer onder het pseudoniem Lemon8, maar gewoon onder zijn eigen naam brengt Harry Lemon voortaan zijn muziek uit. Eerste wapenfeit onder die 'nieuwe' naam is 'Tiga'. Dat is meteen ook de eerste productie op zijn eigen label Bandung Records.

Waarom wil je af van Lemon8?

"Het is niet een kwestie van 'er van af' willen, maar het is meer van praktische aard. Ik ben anderhalf jaar geleden begonnen met het gebruiken van mijn eigen naam. Meestal met de toevoeging; 'aka lemon8. De simpele reden is dat Harry Lemon persoonlijker is dan Lemon8. Het klinkt gewoon prettiger wanneer mensen Harry naar me roepen ipv 'hey! Lemon8!'. Daarnaast zijn er zoveel 8-en bij gekomen in de muziekwereld dat het me begon te irriteren. Los daarvan is Harry Lemon geen slechte naam toch?"

Hoe kun je je nieuwe productie omschrijven?
"Ik vind het moeilijk om mijn eigen stijl te omschrijven. Ik laat dat liever over aan anderen. Noem het maar tech-prog of zo iets. Het is vrij stevig en het draait vooral om de bassline. De B-kant is wat meer recht toe, recht aan en is mijn favoriete mix. Het heet de 'triple T' mix, en staat voor 'true to trance'. In mijn optiek betekent dat het subtiel verschuiven van accenten in de ritmiek in plaats van wat nu trance genoemd wordt. 'Mijn' trance is nog altijd die Duitse van de jaren '90 -'95."

Waar draai je deze zomer allemaal?
"Is me nog niet helemaal duidelijk. In ieder geval Dance Valley, Nature One, Griekenland, Turkije, Barcelona. Misschien Indonesie voor dat de grote Moesson begint. Mijn Agency is pas verhuisd en binnenkort wordt het verstrekken van een agenda beter geregeld. Ik concentreer me nu voornamelijk op nieuwe producties op mijn Bandung-label en de aankomende Mix-CD. Geen Ibiza trouwens dit jaar. En na de zomer wil ik veel gaan touren om de CD en het label te promoten. Ik moet nog steeds naar Zuid-Amerika en Azie. Dan ben ik echt de wereld rond geweest."



Harry en Moby maken een praatje in Kiev

Wanneer kunnen we je nieuwe column verwachten? De vorige waren erg vermakelijk!
"Bedankt. Ik maak genoeg mee om elke dag een column te schrijven maar ik ben met schrijven haast net zo kritisch als met mijn producties. Het probleem met mij is dat ik zoveel wil melden dat ik het op het laatst gewoon niet meer weet, en het daardoor vooruitschuif. Met muziek is het net zo. Ook probeer ik te vermijden om zo'n vervelende namedropping en Superstar DJ column te schrijven. Dan worden het praatjes. En ik haat roddelen en gossip. Dat is negatieve energie. Ik probeer in eerste instantie als mens die daarnaast ook DJ is te schrijven. Net als in het echt zeg maar. Op de Seinfeld manier.
Genoeg stof voor nieuwe columns hoor. Mijn ontmoeting met Moby in Kiev bijvoorbeeld; Het net missen van een afspraak met de Griekse playmate van het jaar; De speurtocht naar mijn lang verloren familie in indonesie die pas is terug gevonden door een vriend uit New York; Danny Tenaglia naar Nederland halen; etc. etc. Het lijkt me ook leuk om een 'polemiek' met een andere DJ te beginnen en dat te publiceren. Zelf dacht ik aan Laidback Luke. Lijkt me gewoon leuk. Iedereen kan dan lezen hoe DJ's onderling communiceren."



Harry Lemon's 'Tiga' (Bandung) is nu verkrijgbaar!

"Ook wilde ik van deze gelegenheid gebruik maken om alle lezers te bedanken in de voorbijgaande jaren. In het begin was ik huiverig voor de reacties, maar nu ben ik er juist heel blij mee. Bedankt!"

Harry heeft ons een nieuwe column beloofd, en wel eind deze week!

Harry
Harry Lemon

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws