Technolegendes ‘The Black Dog’ op Imprint in Trouw

Partyscene Redactie | 28 oktober 2011
headlines

imprintAls je dacht dat de Amsterdamse clubscene na het ADE 2011 op z’n gat zou liggen, heb je het goed mis. Op zaterdag 29 oktober staat, zoals iedere laatste zaterdag van de maand, Imprint op het programma bij Trouw. De maandelijkse techno avond van Sandrien brengt deze editie een heel speciale act naar de hoofdstad met The Black Dog. Dit Engelse trio dat verantwoordelijk gehouden mag worden voor het genre ‘Intelligent Dance Music’ zal één van hun zeldzame livesets komen spelen.

The Black Dog is opgericht in 1989 door Ken Downie samen met Ed Handley en Andy Turner en heeft door de jaren heen wisselende gedaantes gekend. Met de releases van albums als ‘Bytes', 'Spanners' en 'Music For Adverts (and Short Films)’ op Warp is The Black Dog samen met artiesten als Aphex Twin en LFO medeverantwoordelijk voor de opkomst van IDM en techno. TBD-lid van het eerste uur, Downie, is inmiddels alweer een flink aantal jaren samen in de groep met Richard en Martin Dust (labeleigenaren van Dust Science), wat onder andere geleid heeft tot de release van de bijzondere plaat ‘Music for real Airports’ en diverse optredens.

Gelukkig is The Black Dog na 22 jaar nog lang niet van plan om te stoppen. Zo komt het nieuwe album ‘Liber Dogma’ uit op 24 oktober. Een nieuw album betekent ook een spiksplinter nieuwe live set, die de mannen in Trouw voor het eerst gaan neerzetten. Het is dus zaak om na het ADE snel uit te rusten en dan het eerstvolgende weekend er gewoon weer bij te zijn, anders mis je misschien wel een van de meest speciale avonden van het jaar in Trouw.

Ook met het visuele aspect zit het wel goed op Imprint zaterdag 29 oktober. Zoals iedere Imprint komen de visuals van de hand van Heleen Blanken. Behalve dat zij met de band Moke toert en live visuals aan hun theatertour toevoegt, vliegt ze ook regelmatig naar Japan om met FinnSilver op te treden. Gelukkig heeft Heleen Blanken nog de tijd om Imprint iedere maand visueel bij te staan.

Imprint host Sandrien zit ook niet bepaald stil, zo kun je haar tijdens het Amsterdam Dance Event zien en horen bij onder andere Vrijbuiters Go Berlin Underground en Trouw op Zondag. Echt tijd om hiervan uit te rusten is er niet, want de laatste zaterdag van de maand staat alweer bijna voor de deur. Dat betekent natuurlijk dat Sandrien en haar gasten in Trouw een lekkere portie techno voor de liefhebbers paraat hebben staan. En net als iedere maand is hier haar nieuwe podcast voor Imprint alvast te beluisteren.

Check www.trouwamsterdam.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws