Interview: Mood Elevator

Partyscene Redactie | 14 april 2010
headlines

Aanstaande zaterdag viert Mood Elevator het 5 jarig bestaan in Tivoli de Helling in Utrecht met als gast New York housegigant Levon Vincent. Het belooft een uiterst vette editie te worden. Pitto, Darko Esser, Brent Roozendaal en Jorrit Spee aka Moraalridder aan het woord.

Tekst: Frank Böhm
Moraalridder
Waar staat Mood Elevator voor?

Mood Elevator is een brede multidisciplinaire dansavond waarop mensen hun "Mood" kunnen laten "Elevaten". De missie is om allerhande dansliefhebbers te verrassen en te vermaken met muziek, beeld en creatief randvermaak. De nadruk ligt op house en techno maar Mood Elevator dient ook graag de rauwere randjes op. Het Mood Elevator team bestaat uit vier leden, te weten Pitto, Darko Esser, Brent Roozendaal en onlangs toegevoegd lid Jorrit Spee, ook wel bekend als Moraalridder.

Hebben jullie een vaste taakverdeling binnen Mood Elevator?

In principe wel ja. Darko houdt zich voornamelijk bezig met de achterliggende muzikale visie en draagt een belangrijk deel van de boekingen aan. Pitto, Brent en Jorrit trekken de kar op creatief en promotioneel vlak en zijn erg belangrijk voor Mood Elevator als concept. Samen worden alle beslissingen gemaakt en iedereen weet dus overal vanaf. Hierdoor zijn de onderlinge mailwisselingen soms wel erg lang van aard....

Waarom is Mood Elevator opgezet?

Mood Elevator is opgezet vanuit onze gezamenlijke liefde voor de muziek. Ook hebben we de wil om net een andere draai te geven aan onze avonden. Dat kan muzikaal zijn maar ook andere kenmerken zoals randvermaak en art-work.
Darko & Brent
Wat was jullie hoogtepunt in de afgelopen 5 jaar?

Dat waren er veel. De eerste avonden in de bovenzaal van Paradiso, toen we nog redelijk houtje touwtje te werk gingen en met gastenlijsten van 100 man op de proppen kwamen. Maar zeker ook de avonden in de Helling, dat voelde als een soort van thuis komen. Mood Elevator is daar echt op zijn plek. De legendarische avond met Carl Craig dient hier ook te worden genoemd. Die avond klopte simpelweg alles. Daarnaast zijn de flyers van Sue Doeksen iedere keer weer een hoogtepunt op zich.

En was er een dieptepunt?

In iedere relatie zit wel eens een dieptepunt. Zo ook in die van onze. We zijn ontzettende eigenwijze karakters en dat botst soms lekker. Maar dat heeft ons ook echt sterker gemaakt. We knokken voor elkaar, houden van elkaar en zetten het om in positieve energie.
Pitto
Wat zijn de plannen voor 2010?

Sowieso verder bouwen aan onze residentie in de Helling. Daarnaast ligt er een nieuwe vaste avond in het verschiet in een hele coole nieuwe club in Amsterdam. Veel kunnen we hier nog niet over zeggen, alleen maar dat het retevet wordt.

Wat willen jullie nog bereiken?

Zorgen dat Pitto voortaan iedere maand naar de kapper gaat. Brent in bedwang houden met zijn manie voor Playmobil. En misschien ooit nog wel eens een Mood Elevator label starten. Daarnaast willen we bereiken dat Mood Elevator in heel Nederland en daarbuiten synoniem wordt voor een geweldige clubavond die het beste brengt op het gebied van muziek, beeld, creativiteit en vooral liefde!

Wat hebben jullie met skippyballen?
Pitto is altijd een soort van kleuter gebleven. Kan die niks aan doen. Gek op ballen. Altijd al geweest.

Wat vinden jullie van de huidige stand van zaken in de Nederlandse dancescene?

Op zich gebeuren er ontzettend veel vette dingen. Nederland rockt als een malle. Wat wij soms jammer vinden is dat een groot deel van het publiek weinig moeite wil doen om het iets dieper te zoeken. Veel clubs programmeren daarom artiesten die het goed te behappen houden. Als een dj of artiest dan van de norm afwijkt haken mensen al snel af. Dat betreuren wij soms een beetje.

Wat willen jullie nog kwijt?

Aanstaande zaterdag hebben we dus ons 5 jarig bestaan in Tivoli de Helling in Utrecht met als gast New York housegigant Levon Vincent. Het belooft een uiterst vette editie te worden en we hopen dan ook dat al die mensen die ons de afgelopen 5 jaar hebben gesteund zullen komen om dit met ons te vieren. Voor hun doen we het immers! Na ons feest in Tivoli de Helling gaat onze verjaardag gewoon door met alle Mood Elevators en nog veel meer in de nieuwe underground locatie van Utrecht. Oja, kadotips: euh, skippyballen? ;-) Maar ballonnen mogen ook. Verder hebben we een speciale wenskaarten actie op gezet vanaf onze site. Iedereen die een ander een mooie wens wil sturen kan dat vanuit hier doen!

www.moodelevator.nl/wenskaartje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws