Nieuw dancefestival E-play afgelast

Partyscene Redactie | 13 augustus 2008
headlines

Het nieuwe dancefestival E-play, een samenwerking van Extrema en Art of Dance, is afgelast. Het zou op 6 september gehouden worden op het E3-strand in Eersel. Op www.extrema.nl is nog niets te vinden hierover maar op www.e-playfestival.nl wás te lezen dat er complicaties in aanloop naar het evenement waren, waardoor de kwaliteit niet meer gewaarborgd kan worden.
E-Play
Extrema en Art of Dance zijn naar eigen zeggen te laat begonnen met het uitzoeken van alle technologische middelen voor het festival. Siem Nozza van Extrema vertelt: “We konden niet meer bereiken wat we wilden met E-Play met betrekking tot interactiviteit en technische hoogstandjes. We doen het goed of we doen het niet, simple as that.”

Er waren bijvoorbeeld touchscreens besteld waarmee bezoekers zelf de muziek konden bewerken en men kon zijn of haar MP3speler meenemen waarmee dj’s hun sets muzikaal zouden aanvullen. Volgens Siem was er een inschattingsprobleem, ondanks de weken tijd die er nog zijn om alles te kunnen regelen: “We wilden gewoon teveel, met technologieën waar we te weinig van afwisten en daar hebben we ons op verkeken.”

De afgelasting heeft volgens Extrema niets te maken met de kaartverkoop of de (over)volle festival agenda. Op zaterdag 6 september vinden namelijk ook het Lief festival, Illegal Vibes, Wooferland en Valtifest in de buitenlucht plaats. Tienduizend bezoekers waren er welkom geweest op 6 september bij E-play, maar volgend jaar wordt er gekeken naar mogelijkheden om het opnieuw te proberen. Tickets voor E-Play waren 39 euro ex fee en kunnen worden ingeleverd bij de betreffende verkooppunten voor restitutie.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws