PS Interview: Cliff de L’Isle

Partyscene Redactie | 23 juli 2008
headlines

Na het succes van 5 Years Free Your Mind Festival is Cliff van FCA alweer druk bezig met de voorbereidingen voor het volgende festival namelijk de vierde editie van Rockit Open Air dat deze zaterdag 26 juli plaatsvindt aan de Maarsseveense Plassen vlakbij Utrecht. We spraken Cliff over deze editie van 2008.

Tekst: Frank Böhm
Rockit Open Air
Hoe is Rockit Open Air vier jaar geleden ontstaan?

Rockit Open Air is ontstaan toe wij de clubavonden organiseerden in de Winkel van Sinkel. Elke zomer stroomde de Winkel van Sinkel leeg en hoopten wij op óf een slechte zomer, óf minimaal de zondagen met slecht weer, zodat niet iedereen op terrasjes belandden of massaal naar festivals en de stranden ging. Op een bepaald moment besloten we van de nood dan maar een deugd te maken en een festival te organiseren in Utrecht. Mede ook omdat er tot die tijd geen festivals in de regio Utrecht werden georganiseerd.

Waar staat dit festival precies voor?

Het festival staat voor laagdrempeligheid en gezelligheid. Dat komt ook omdat er geen massale velden op het terrein zijn. Daarnaast moest het speels blijven, want daar leent het terrein zich uitermate voor. Het doel is om het met de tijd speelser te maken. Uiteraard is de line-up een van de belangrijkste elementen bij onze evenementen.

En hoe onderscheidt Rockit Open Air zich van de vele andere festivals in ons land?

Het terrein is een van de leukste terreinen om zo'n evenement te organiseren. Met het strand, water, groene velden en de bosrijke omgeving die de natuurlijke afscheiding vormt straalt het een en al vriendelijkheid uit. Het is geen massaal evenement, hoewel er toch zo'n 15.000 mensen het festival bezoeken.

Rockit Open Air

Hoe is de line up dit jaar ontstaan?

Natuurlijk weer in samenwerking met onze hosts: Twstd, Static, Rush, Sound Of Love, Tiergarten, 365Mag, Gasten Zonder Grenzen. Jawat neemt dit jaar de hip-hop stage voor zijn rekening. Stuk voor stuk organisaties waarmee we muzikaal op een lijn zitten.

Zijn er verschillen met de 2007 editie?

Ja, we hebben gekozen voor een tent met meer progressive met o.a. Sasha en Steve Lawler in plaats van TranceSetterz. Met een tweeledig gevoel, want het was een uitstekende samenwerking. Maar we vonden de 365Mag stage met die line-up beter passen in het totaal.

Welke festivals bezoek je zelf en kan je waarderen?

Bijna allemaal. Van Lowlands tot Awakenings. Van Loveland tot Extrema. Van Defqon1 tot Mystery Land. Maar ook dit jaar voor het eerst Bestival. En vorige week World Wide Festival in Frankrijk en Montreux Jazz Festival in Zwitserland. Ik hou van de verschillende aspecten en indrukken op festivals. In Nederland is Lowlands dan toch favoriet. Maar ik heb me laten vertellen dat Bestival vele malen beter is. Ben benieuwd.
Rockit Open Air
Is er een slecht weer scenario?

Dit jaar wordt er een extra tent geplaatst. Dat komt o.a. door de groei. Maar, fingers crossed, gelukkig zijn op dit moment de weersverwachtingen goed voor 26 juli. Nu nog hopen dat dit zo blijft. Uiteraard zijn de onvermijdelijke poncho's aanwezig voor het geval dat...

Er waren klachten uit de buurt over overlast van Rockit Open Air, hoe is dat dit jaar?

De buurt heeft geaccepteerd dat dit evenement een keer per jaar plaats vindt. Gelukkig zijn er ook veel buurtbewoners die het evenement bezoeken en het ook een warm hart toedragen. In nauwe samenwerking met de verschillende diensten wordt elke keer gekeken hoe we de overlast tot een minimum kunnen beperken.

Tenslotte, waarom moet iedereen deze zaterdag Rockit bezoeken?

Om zijn frisheid, de gemoedelijke sfeer en natuurlijk om de line-up. Wij vinden het de perfecte atmosfeer om een dag door te brengen. Zelfs hangen aan het strand is mogelijk.

www.rockitopenair.nl

Hier de reactie van Cliff/FCA na de editie van 2008.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws