Neotrance? Nope, trance klassiekers!

Partyscene Redactie | 28 september 2007
headlines

Trance op zijn retour? Er zijn mensen die daarvan overtuigd zijn. Maar het tegendeel lijkt waar: trance is weer terug volgens de Matrixx in Nijmegen. En Tranceclassixx zaterdag 17 november gaat dat bewijzen met een dikke line-up. Jochen Miller gaat B2B met Cor Fijneman, Ronald van Gelderen doet zijn ding live, de jongens van Cosmic Gate staan paraat, en dan ook nog Ton TB en JP.
Tranceclassixx
Voor deze trancenacht in The Matrixx is het stempel ‘DeLuxe’ op de flyer gezet. Nou is de Matrixx al nooit de beroerdste om lekkere decors en effecten los te laten op het publiek, maar op een nacht die ’DeLuxe’ heet, gaat dat nog heel wat verder. Hoe dat er helemaal uit gaat zien, moet min of meer een verrassing blijven, maar dit is het idee: je komt binnen, en je ziet een kleuren- en lichtschema dat ongekend en onbekend is voor The Matrixx. En die visuele verrassing wordt moeiteloos doorgezet in de muziek.

Nogmaals, volgens de Matrixx is trance dus helemaal terug. Nederlandse trance dj’s zijn weer zo vaak in het buitenland geboekt dat je de betere draaikunstenaars nog amper in Nederland ziet. Tranceclassixx wat dit betreft de staalkaart zijn voor wat de Nederlandse trance-scene op dit moment te bieden heeft. Met de waanzinnige act van Ronald van Gelderen: inmiddels bekend tot in China aan toe waar ze maar geen genoeg kunnen krijgen van de idiote fratsen van deze dj. De jongens van Cosmic Gate die van een bijna ‘klassieke’ trancegrond komen en nu een geheel hedendaagse energieke trancesound neerzetten met invloeden van tribal, minimal en breakbeat. Cor Fijneman uit de stal van Tiësto en resident Jochen Miller die vast en zeker meer richting hardtrance zijn heil zal zoeken. De kanonnen JP en Ton TB behoeven ook geen verder betoog.

Wat overblijft is de balans aan het eind van de avond. Wat je dan meegemaakt en gehoord hebt op Tranceclassixx, verdient volgens het persbericht met recht het stempel ‘DeLuxe’: visueel, geluidstechnisch, decortechnisch en vooral muzikaal. Entree is 12 euro, en daarvoor kan je van 22.00-05.00 los. Let op: leeftijd vanaf 20 jaar!

www.matrixx.nl

PS nog een trance update: Gisteravond vond in de Pacha op Ibiza de tiende editie van de DJ Awards plaats. Tijdens deze avond mocht de wereldwijd bekende DJ/Producer Ferry Corsten de award voor Best Trance DJ in ontvangst nemen. Hiermee is hij verkozen tot de no. 1 trance DJ op Ibiza van 2007.

Ferry Corsten: Het is altijd te gek om een award uitgereikt te krijgen, gekozen door hen die het partyisland Ibiza maken tot wat het is. Ik ben dan ook zeer vereerd dat men mij wederom heeft verkozen tot Best Trance DJ. Overige genomineerden in de categorie Best Trance DJ waren Astrix, Infected Mushrooms, Armin van Buuren en Above & Beyond.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws