Eye on the Future presents The Beginning

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

Even terug in de tijd, met de helden van toen achter de decks, in n van de meest sfeervolle historische locaties van Nederland.

Het komt tegenwoordig weinig meer voor dat de Amsterdamse house iconen Marcello en Dimitri samen op n feest staan. En het is helemaal uniek te noemen als Ronald Molendijk hier ook nog eens aan toegevoegd wordt!

In de tijd dat house nog mellow heette waren er slechts enkele DJs aan de top in Nederland. Dimitri was er daar n van. Als resident van de RoXY zette hij met zijn Hi Tech Soul Movement avonden de basis neer voor de Amsterdamse housescene. Marcello was ook een van de eerste bekende DJs. Samen met Jean was hij lange tijd verantwoordelijk voor de sound van de roemruchte club iT, welke helaas onlangs werd afgebroken. De platen die zij uitkozen voor de compilatie cds werden altijd gegarandeerd grote hits en zijn nog steeds mateloos populair bij de bezoekers van toen.

Dimitri en Marcello werden ook regelmatig uitgenodigd in Rotterdam, zoals op de beruchte MTC parties van Ted Langenbach. In deze stad zwaaide Ronald Molendijk als resident van de Nighttown de scepter op housegebied. De man die pas veel later Soulvation op zou richten zal Haarlem laten horen waar zijn roots liggen. Samen met de Amsterdammers laat hij de beste klassiers uit de periode 1989-1993 langskomen: de tijd waarin het allemaal begon.

Uiteraard ontbreken op deze editie de Eye on the Future organisatoren en residents niet achter de decks. Alexander Koning is, naast labeleigenaar, DJ, producer en organisator, ook nog eigenaar van de bekende platenzaak en hangout Trancentral. Hier wisselt hij dagelijks de laatste nieuwtjes uit met de bezoekers en DJs die gezellig een plaatje luisteren. Ook vriend Michel Becks komt vaak langs. Samen hebben zij deze avond Bas Kaspers uitgenodigd, naast DJ ook n van de organisatoren van ht legendarische housefestival van afgelopen zomer waar ook die goeie ouwe tijd centraal stond: Wooferland.

Alom bekende classics zullen dus zaterdag 22 april afgewisseld worden met lang vergeten juweeltjes uit de platentassen van deze zes pioniers. Met zn allen even terug naar die spannende tijd in Nederland The Beginning of House



Eye on the Future presents The Beginning
Zaterdag 22 april
Dimitri, Marcello, Ronald Molendijk, Alexander Koning, Michel Becks, Bas Kaspers
Van 22.00-04.00 @ De Lichtfabriek, Minckelersweg 2, 2031 EM, Haarlem

Tickets: 14,- bij Trancentral Records, Kinki Kappers Haarlem, Bojangles, Music Store, US Import, Dickies Store, Outland Amsterdam en online op www.beep.nl

Aan de deur: 19,-
Meer info: www.trancentral.nl, www.eyeonthefuture.nl en www.lichtfabriek.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws