Beats onder de zon op het Sonar Festival

Partyscene Redactie | 6 april 2005
headlines


De twaalfde editie van het ‘Advanced Music and Multimedia Art International Festival of Barcelona’ vindt dit jaar plaats 16, 17 en 18 juni op diverse locaties in Barcelona.

Het (voorlopige) programma belooft veel goeds, waaronder optredens van 2 Many DJ’s, The Chemical Brothers, James Murphy, Jeff Mills en ons eigen ‘veelbelovend talent’ Joris Voorn (de enige geboekte Nederlander!). Daarnaast zijn er showcases van labels als Compost Records, Get Physical Music en het M-nus label van Richie Hawtin.

Hoewel de vele grote namen die het festival met een bezoek vereren als eerste in het oog springen, is er ook genoeg te ontdekken voor de doorgewinterde muziekfreak die denkt het allemaal al gezien te hebben. Gaat er bijvoorbeeld bij iemand een belletje rinkelen als we namen noemen als Peter Gebert, The Battles of The Durutti Column? Hier in ieder geval niet.

Als vanouds is er een dag- en een nachtprogramma. Het experimentele en multimediale karakter van Sonar komt vooral overdag tot zijn recht, terwijl de avond is ingeruimd voor de grote(re) acts die de taak hebben de massa te laten zweten.

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan. Kaarten bestellen kan online bij www.ticktackticket.com. Een passe-partout kost je 105 euro, voor een dagkaart moet je tussen de 20 en 38 euro neerleggen.

Check voor meer info de site van het festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws