Instant Techno 5

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
headlines

De 5e editie alweer van Instant Techno waarvan de tweede keer in Huis de Beurs. Afgelopen editie was een succes met de 2 liveacts D.P.I. en Motio & E-Contact.

Deze keer geen liveacts met synths en sequencers, maar wel een dj-set die word ondersteund door live gitaar. De naam van deze gitaarspelende dj is Juan Sanchez. Hij is begonnen als gitarist voor diverse rockbandjes, later ontdekte hij de housemuziek en schafte hij een set Technics draaitafels aan om als dj aan de slag te kunnen. Later is hij ook begonnen om er met zijn elektrische gitaar doorheen te spelen wat resulteerde in een succes. Nu heeft hij al op menig feest bewezen een originele toevoeging te zijn zoals op het Free your Mind Festival, Integrate en Teqnology.

Een andere interessante naam is Jeff Rushin. Jeff Rushin is een dj die met veel gevoel het maximale uit techno haalt. Met het combineren van verschillende sounds, loops en voices brengt hij dan ook heerlijke techno. Van minimale techno tot het meer stevige werk, Jeff staat garant voor een lekkere technoset in zijn eigen stijl. Deze mening is niet alleen in onze hoofdstad te vinden, maar ook op internationaal niveau laat DJ Jeff Rushin van zich spreken met gigs in o.a. Bosnie en Slovenie. In Nederland heeft hij o.a. gestaan op Technova Festival, Planet Rose.

Onhcet, omgekeerd techno, gaat al een poosje mee, maar in de techno is hij een nieuwe naam.
Onder de naam Giovanni heeft hij gedraaid op club, mellow, maar ook hard-techno events in ongeveer alle noemenswaardige clubs in Nederland zoals de Voodooclub Amsterdam, Tivolli Utrecht, Jaarbeurs Utrecht, Thialf Heerenveen. Ook in het buitenland heeft hij al menigmaal van zich laten horen in landen als Spanje en Frankrijk. De naamsverandering is omdat hij zich volledig op de techno wil storten.

Sounder is zowel als organisator en als dj zeer breed georinteerd. Dit keer zal hij de opening voor zijn rekening nemen en zorgt voor een goede opbouw van de avond. Zijn voorliefde voor een keur aan muziekstijlen is duidelijk terug te horen in zijn energieke en dansbare technosets.
Hij heeft o.a. gestaan op Planet Rose, Technotica en Nutronic met o.a. Billy Nasty, Mark Broom, Frank Lorber.

De visuals zullen weer worden verzorgd door Lwin, die tevens dj en producer is. Hij verzorgde al beelden op o.a. Technotica, Subsonik en Syntax Error waar artiesten hebben opgetreden als Mark Broom, Joris Voorn , Funkarma , gridlock , Dom & Roland.
De visuals die geprojecteerd zullen worden bestaan uit combinaties van 2d en 3d met zeer psychedelische invloeden.

Instant Techno 5
Zaterdag 26 maart 2005
Locatie: Huis de Beurs Groningen
Prijs deur: 9,-
Prijs vvk: 7,- ex fee
Website: www.instanttechno.com
Lineup: Juan Sanchez, Jeff Rushin, Onhcet, Sounder
Visuals: Lwin

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws