ASTA gaat open en hoe

Partyscene Redactie | 25 april 2003
headlines


Binnen afzienbare tijd gaat ASTA in Den Haag weer open op de oude locatie in hartje Den Haag. Het uitgaanscentrum moest in 1998 haar deuren sluiten vanwege eventuele geluidsoverlast aan nieuwe woningen in de directe omgeving. De ASTA vult met de opening een leegte op in het Haagse uitgaansleven, want momenteel is er qua uitgaan niet heel veel te beleven in Den Haag.

Dankzij een succesvolle samenwerking tussen de Gemeente Den Haag, de eigenaar van het pand 'Multi Development Corperation' en de exploitant 'City Dance Investments' wordt de locatie de komende jaren weer als uitgaanscentrum in gebruik genomen. Om geluidsoverlast te beperken wordt de gehele locatie, bestaande uit 3 zalen, een foyer en een entreehal, volledig voorzien van nieuwe geluidsisolerende wanden.

ASTA opent meerdere dagen in de week haar deuren. Met een gevarieerd programma worden verschillende doelgroepen voorzien van muziek en entertainment. De ASTA richt zich tot trendy jongeren die houden van uitgaansdiversiteit en kwaliteit. Iedere dinsdag presenteert ASTA 'Double M'. Deze karakteristieke clubavond omarmt het 'underground gevoel' en kent een trouwe groep volgelingen. Op donderdagavond mikt ASTA op studenten. Met een aangepast product-, prijs- en muziekbeleid moet daarmee het uitgaansleven voor de Haagse student een stuk aantrekkelijker worden. De vrijdagen van ASTA worden gevarieerd ingevuld: eigen evenementen met bekende nationale en internationale topdeejays, maar ook dance classics parties en andere concepten worden afgewisseld door evenementen van externe feestorganisaties. Op de zaterdag keert de clubavond 'Astatic' van het oude ASTA terug. Deze avond wordt gekenmerkt door vooraanstaande techno- en clubdeejays in combinatie met kunstzinnig entertainment, visual artists en progressieve decoraties.

De oude bioscoop kan slechts tijdelijk als uitgaanscentrum worden geëxploiteerd. Eigenaar 'Multi Development Corperation' vervangt op termijn het theater door nieuwbouw. De exacte startdatum van deze nieuwbouw is nog niet bekend maar vangt naar verwachting pas over ruim twee jaar aan. De bedoeling is dat het uitgaanscentrum in deze nieuwbouw ook een plaats gaat krijgen, zodat ASTA op langer termijn een onderdeel van het Haagse uitgaansleven blijft.

Binnen enkele weken gaat de volledige internetsite van ASTA, online.


(toegevoegd:25-04-2003/10:14)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws