T-Dansant in Club Panama

Partyscene Redactie | 22 oktober 2002
headlines

Het begrip T-Dansant is vooral bekend bij hockeyminnend Nederland; het zijn de zondagmiddagfeestjes op de club waarbij het lijkt dat er zoveel mogelijk bierfusten leeggezopen moeten worden onder het genot van luide muziek. Altijd leuk, maar met het T Dansant in Panama krijgt het begrip een herwaardering die stijlvol genoemd mag worden. Geen bier meer als genotsmiddel, maar Champagne-Red Bull en meer van dat lekkers!

Dus voor wie tijdens het Amsterdam Dance Event nog niet genoeg gefeest had, bood de organisatie van het T-Dansant de gelegenheid om vanaf vijf uur 's middags tot middernacht een dansje te wagen. Maar er waren meerdere activiteiten. In de lounge poseerden in het begin van de avond twee naaktmodellen om je artistieke talenten te botvieren, er kon lekker eclectisch gedineerd worden en in de grote zaal werd tussen de dansmuziek door een modeshow gehouden. Een heel compleet programma waarbij niemand zich hoefde te vervelen. Niet dat dat gebeurde, de stemming was feestelijk en de sfeer was er een van kijken en bekeken worden. Want wat was het publiek waaaanzinnig mooooi!

Bij binnenkomst stond dj Godard achter de draaitafels, het binnendruppelende publiek zocht zijn plaats en was meer aan het socializen dan aan het dansen. Dat veranderde met 'floorfiller-expert' Roog. Zijn weinig subtiele en dreunende latin party-house geeft altijd erg veel energie en zet het lichaam in beweging, of je nu wilt of niet! De modeshow die de sets van Roog en David Alvarado scheidde, had voor mij niet gehoeven. Maar ach, zo erg was het eigenlijk ook niet want het gaf Alvarado mooi de gelegenheid om de komende twee uur een lekkere set met een zorgvuldige opbouw te laten horen. Toen hij wat dieper en donkerder draaide viel het op dat het dansende publiek wat stilviel. Dat was van korte duur want hij speelde daar prima op in. Marnix sloot vakkundig af.

Al met al was de housemuziek groovy, soulful, deepfunky, sexy en uptempo! Na wat heen en weer-gefilosofeer met house-prof. E-Grooves en earth-godfather Per kwamen we tot de conclusie dat dit de house is waar de dame's van houden, getuige het vele heerlijke ge-heupwieg! En waar de mooie dame's zijn...volgen de macho heren! "So guys, follow the music to catch the girls!"

Het T-Dansant was in zijn geheel een prachtige show, en dan heb ik het niet alleen over de modepresentatie. De nadruk lag uiteraard op uiterlijk vertoon en als je die overdaad aan hipheid niet al te serieus nam, had je een fantastische avond. Panama is een erg mooi ingerichte tent, alleen die smalle doorgang naar de zaal is een ramp! Die moet gewoon breder of de mensen die er cool staan te zijn moeten daar weg! Tot slot een compliment aan de organisatie voor het stijlvolle en professionele concept!

Text: Edo Willemse

(toegevoegd:22-10-2002/14:36)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws