Advanced lijmt electro, breakbeat en house aan elkaar...

Partyscene Redactie | 21 oktober 2002
headlines

Organisatie Advanced (die nu ook wekelijks een clubavond organiseren in de nieuwe Amsterdamse club 020) had op het allerlaatste moment het DJ-optreden van Andy Cato (Groove Armada) weten te vervangen door Tim Deluxe, de maker van de grootste clubhit van de afgelopen zomer, "It Just Won't Do".

De Amsterdamse liveact Men in Blue maakte hun debuut. Bestaande uit o.a. breakbeat DJ Chamelian zetten zij een energieke set van een uur neer, waarin electro, breakbeat en house aan elkaar werden gelijmd alsof er nooit onderscheid heeft bestaan. Het publiek genoot zichtbaar en beloonde het drietal dan ook met een welgemeend applaus. Organisatie Advanced had een fles champagne klaargezet, waar de heren van Men in Blue zich vol overgave op stortten. De spanning was zichtbaar van hun schouders afgevallen.

Nog een Amsterdams talent, Steven Slim stond al klaar om het over te
nemen. Hij liet een uur lang horen hoe funky techhouse kan zijn, en wist zo nu en dan gejuich los te krijgen van de mensen op de dansvloer. Het is te hopen dat er promoters zijn die z'n talent oppikken. Tegelijkertijd stond was in de oude zaal Pure Science bezig met z'n liveset. Hoewel zijn muziek op CD wellicht erg goed klinkt, leed zijn optreden toch ook vooral aan een gebrek aan podiumpresentatie. Niemand verlangt van een elektronische muzikant dat hij constant als een malloot staat te springen, maar er twee uur lang ongeïnspireerd bijstaan is het andere uiterste.

Toen breakbeat-held Rennie Pilgrem het om 3 uur overnam van Pure Science zag hij zich dus geconfronteerd met het feit dat hij het feest in de oude zaal op dat tijdstip nog op gang moest brengen, en dat deed hij met verve. Dankzij een fraai opgebouwde set wist hij de zaal voller en voller te krijgen, totdat hij even voor vijven afsloot met een remix van z'n eigen 'Black Widow'.

In de nieuwe zaal was Tim Deluxe om 3 uur begonnen met z'n set. In twee uur nam de kleine Engelsman de hele dansvloer mee naar Ibiza, ook al leek dat eiland op deze regenachtige avond verder weg te zijn dan ooit. Feesthouse van het beste soort, precies wat Amsterdam op een herfstachtige donderdagavond nodig had.

Tekst: Hans Westerbeek

(toegevoegd:21-10-2002/11:52)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws