JEFFERSON’S HIGH FIVE

Partyscene Redactie | 7 september 2002
headlines


Dat kon ook niet uitblijven, de Euro en de Dollar zijn momenteel bijna evenveel waard. Hoewel de prijsdaling niet spectaculair is, is het toch een stap in de goede richting.

De labels proberen dezer dagen nog snel even hun zomerreleases massaal te releasen, veel aanbod dus in de winkels. Hoewel er al een aantal vette zomerse toppers zijn uitgebracht, heb ik DE zomerhit nog niet kunnen ontdekken. Platen met een groot cross-over appeal, zoals Stardust of Moloko ben ik niet tegengekomen. Misschien dat Tim Deluxe of The Beginerz nog wat gaan doen, je weet het niet….

Ondertussen zijn er genoeg mooie plaatjes uit, die ook zonder (commerciele) hitpotentie de dansvloeren deze komende periode zullen vullen. Nu die zon nog, dan is er weinig meer te wensen deze zomer!

1- LO FIDELITY ALLSTARS – VOODOO HOUSE /SKINT
Deze 12”is gelimiteerd, dus wil je hem hebben, wees er dan snel bij. Hij is zeker de moeite waard, met name de Silicone Soul remix van het nummer ‘Voodoo House’. Ze maken er een laidback mix van, die ergens het midden houdt tussen Tech-house en Progressive. De populaire producer Tim Deluxe tekent voor de andere mixen, die wat minder gelikt zijn dan wat we van hem gewend zijn. Al met al een prima release.

2- WATKINS – BLACK A.M. /DIRECTION
In afwachten van zijn nieuwe plaatje, moeten het voorlopig doen met een nieuwe remix van Dj Sneak. Niks nieuws onder het zonnetje, maar de vertrouwde Sneaksounds blijken nog steeds te werken. Vette kick, die hij natuurlijk van tijd tot tijd weglaat, en een lekker groove-je. Gelukkig beperkt hij de vocalen tot flarden op de achtergrond. Lekker plaatje!
3- GARCIA & SHAKER - CENTRAL PARK /BEATFREAK
Er is een ware golf van producties uit Spanje over ons land uitgestort. Deze productie van Garcia en Shaker is een van de betere. Ook hun vorige release op Beatfreax, The Sundayprayers is een aanrader. De tracks op deze nieuwe 12”zijn funky tribal groove-jes, lekker opzwepend en zomers.

4- DJ SKULL – WHEN WILL I BE FREE /MAJESTY
Op deze 12” doen Adam Beyer en Mike Dearborn beide een remix van een track van Dj Skull, genaamd ‘When will i be free ‘. De mix van Beyer is erg uplifting, maar wel voorzien van een vette ritmische back-up. Dearborn maakt er een wat diepere en hypnotiserende remix van. Wel een stuk steviger dan die van Adam Beyer.

5- SMITTY, DAVENPORT& BLAKEMORE – SLEEPWALKING /LIFE
Life is een label uit Californie, de bakermat van de Tribal stroming van de laatste twee jaar. We worden nu helaas overspoeld door veelal slechte plaatjes vol percussie en funky baslijnen, iedereen denkt met een tribal release geld te kunnen verdienen. Deze productie van Smitty & Davenport springt er tussenuit, waarschijnlijk omdat hij niet zo gelikt is. Check!

(toegevoegd:09-07-2002/09:55)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws