Jon Cutler op Pizazz

Partyscene Redactie | 2 juni 2002
headlines


Iemand die zijn succes zeker niet "flaunt", is de bescheiden producer van één van de grootste Dance hits van afgelopen zomer: Jon Cutler. Het aanstekelijke saxofoontje van Jon Cutler's "It's Your's" schalde deze zomer over vele stranden en over vele dansende hoofden in volgepakte clubs. Afgelopen zaterdag was Jon Cutler gast DJ in club Panama tijdens de party van Nederlandse grootste deep-house promoter Bart Samson, AKA DJ b-Art van Pizazz!

Cutler's aanstekelijke deep House set deed het Koninklijke feestje van die middag op de Dam nog even dunnetjes over. Het zou Maxima, zeker als ze aanwezig was geweest, ook nu weer natte ogen hebben bezorgd. Vanachter een goed glas Champagne vertelde Cutler, voorafgaand aan zijn DJ set, dat hij aanvankelijk helemaal geen trek had in het produceren van "It's Your's".

Tientallen malen aangemoedigd door Neill Aline van Chez Music om nou
eindelijk eens een productie te maken met vocalist E-Man (Eric Clark)
zwichtte Cutler uiteindelijk. De track werd voor het eerst gepromoot tijdens de Winter Music Conference in Miami Beach van vorig jaar, een erg belangrijke conferentie voor het promoten van nieuwe Dance muziek. Slechts drie weken voor de start van deze conferentie dook Cutler de studio in en slaagde er in om in korte tijd deze knallende plaat eruit te persen.

Naast het aanstekelijke saxofoon riedeltje leverde ook E-man's stem een grote bijdrage aan het succes van deze plaat. Eigenlijk had de vocalist, de overigens door hem zelf geschreven tekst, het liefst zelf willen zingen. Cutler was echter meer onder de indruk van Clark's spreekstem dan van zijn zangstem, zodat uiteindelijk de tekst ingesproken werd.

Sinds het uitkomen van de plaat vorig jaar, hebben maar liefst dertig
verschillende producers, waaronder Ian Pooley, Boris Dlugosh, Joey Negro en Tom de Neef, de plaat ge-remixed. Op de vraag welke remix uiteindelijk het beste is geworden had Cutler een duidelijk antwoord: ‘Do I have to decide what remix is the best? That's not a decission for me to make: IT'S YOURS!’

Tekst: Mike van Loon

(toegevoegd:06-02-2002/10:56)

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws