Sebo K - Back Up Vol 1 (Mobilee)

Partyscene Redactie | 27 juli 2007
music

‘If house was a nation, I wanna be president’

Intro: Sebo K is één van de rijzende sterren van de Berlijnse housescene. In 2005 werd hij door minimal-koningin Anja Schneider opgepikt en aan haar Mobilee-stal toegevoegd. De eerste stappen als producer binnen het label maakte hij aan de hand van bazin Schneider met tracks als ‘Side Leaps’ en ‘Rancho Relaxo’. Eenmaal de ontgroening doorstaan, brak hij solo door met ijzersterke producties als ‘Horizons’ en ‘Too Hot’. Zijn nieuwste project is de kickoff van de mixserie ‘Back Up’.

Genre: house en minimal.

Sebo kiest voor een subtiele opbouw met enkele sterke deephouse-producties van Kerri Chandler, Sascha Dive en John Daly. Met ‘Just a Track’ van Efdemin wordt het tempo ietsje opgevoerd en mag Jack nog zijn zegje doen: “If house was a nation, I wanna be president.”Bijzonderheden: Sebo K heeft in zijn jonge jaren deel uitgemaakt van het groepje rondom digital hardcore-koning Alec Empire (Atari Teenage Riot). Al snel kwam hij tot bezinning toen hij de warme house en techno uit Chicago en Detroit hoorde. Deze invloeden komen naast de typische Berlijnse minimalsound terug in zijn dj sets. En op zijn nieuwe mixalbum. Sebo kiest voor een subtiele opbouw met enkele sterke deephouse-producties van o.a. Kerri Chandler, Sascha Dive en John Daly. Met ‘Just a Track’ van Efdemin wordt het tempo ietsje opgevoerd en mag Jack nog zijn zegje doen: “If house was a nation, I wanna be president.” Het duurt niet lang alvorens de eerste blikkerige minimal baslijn zijn intrede doet. De eer is aan Jimpster die met 'Seventh Wave' rustig bouwt naar een climax. Na een wat monotoon begin, verrast hij halverwege met diepe strings en vocalen die uit een indianenstam lijken te komen. Veteraan Larry Heard is terug van weggeweest. Hij heeft het in zijn ‘fingers’ op het vorig jaar uitgebrachte ‘The Sun can’t Compare’ - acid house in optima forma gepimped met zwoele vocalen. Na dit korte uitstapje gaat Sebo weer terug naar de orde van de dag: minimal. Na wat dertien in een dozijn tracks van GummiHZ en Minilogue, brengt hij met ‘Black & White’ van Kevin Gorman weer wat leven in de brouwerij. Eén van de grootste clubhits van dit jaar, ‘Hay Consuelo’ van Pier Bucci, mag ook niet ontbreken. Ditmaal in remix van Sammim, die de harmonica even laat voor wat hij is (probeer zijn nieuwe harmonicatrack ‘Heater’ ergens te scoren, dé zomerhit van 2007!). Housegoeroe Dennis Ferrer krijgt de eer samen met zijn maatje Jerome Sydenham de mix af te sluiten met ‘Timbuktu’ in een bewerking van Âme. Daarmee heeft hij het mooiste voor het einde bewaard.

Hoogtepunt: de tracks van Efdemin, Larry Heard en Ferrer & Sydenham (in de Âme-remix).

Dieptepunt: Niet alle tracks zijn van hetzelfde hoge niveau, maar een echt dieptepunt is niet te ontdekken.

Aanrader, twijfelgeval of bagger: Aanrader!

Oordeel zelf: luisteren naar Back Up Vol 1

Luister ook eens naar:

Body Language by DJ Dixon

Âme - Coast 2 Coast

Nieuwsgierig geworden naar het geluid van deze opvallende dj? Check Sebo K dan achter de decks, aanstaande zaterdag in het Amsterdamse 11.

Sebo K

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws