Wicked Jazz Sounds 2 (United)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

1 cd 'wicked' genoeg



Luisteren naar Wicked Jazz Sounds 2

Intro: Deel 1 van deze soundtrack voor de 'Wicked Jazz parties' verscheen zo'n jaar geleden. Tijd genoeg verstreken om weer wat lekkere plaatjes te vinden en te compileren op een tweede editie. Samensteller Phil heeft zijn best gedaan, en beantwoordde zelfs mijn wens voor een dubbel-cd.

Tekst: John

Genre: Jazzy tracks.
Bijzonderheden: Net als vorig jaar horen we weer een lekker gevarieerd geheel met heel veel hoogtepunten. Coole grooves, strakke soulstampers en fijne jazz. Niks te klagen dus. Stilzitten is moeilijk. Niet te doen zelfs. Doen we dus ook niet. En wat nou, muziek voor intieme dinertjes of voor het zaterdagochtend stofzuigritueel? Dit is gewoon de shit. De soul dampt er weer vanaf. Op cd 2 gaat het tempo volgens eigen zeggen wat omhoog. De nummers waarbij de voetjes echt van de vloer komen. Eerlijk gezegd wiebelt het tempo hier toch minstens zo erg als op cd 1. Maar helaas zijn de nummers vaak wel een stuk bloedelozer. Met, gelukkig, hier en daar nog een positieve uitzondering. Hoe dan ook is de neiging om soms een nummer te skippen ineens aanwezig. Die enkele cd van de vorige editie bleek dus toch ruimschoots genoeg te zijn. Phil, vergeef mijn roep om meer. Houd ons liever gretig, keer op keer. Liever 1 cd lang lekker kicken, dan tegen een overdosis, net te flauwe jazzy tracks, aan te moeten hikken. Eigen schuld, ik trek dan ook het boetekleed aan.
Hoogtepunt: Cd 1.
Dieptepunt: Cd 2.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Toch een aanrader. De eerste cd heeft het weer allemaal, en op cd 2 is er altijd nog Leroy Rey's remix van Dogdaze, de Evil Vibrations-saturday remix van The Rebirth, The Horse en nog wat latingeweld die toch nog ruimschoots door de beugel kunnen.
Oordeel: 7,5
Luister ook eens naar:
WJS-deel 1

Gilles Petersons BBC-sessions

Zaterdag vindt in de Amsterdamse Paradiso de release-party plaats van Wicked Jazz Sounds. Met een live-optreden van Reel People en dj's Phil Horneman, Leroy Rey, Rubywax, Mr Speak, Urvinson en Aguuzto achter de draaitafels

Wicked Jazz Sounds

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws