Future Sounds Of Jazz - Vol. 10 (Compost)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Echt hip!


Intro: The finest selection, liefdevol door de labeleigenaar zelf verzameld. Michael Reinboths paradepaardje is alweer aan het tiende deel toe. Twee jaar na het vorige deel blijkt Michael nog steeds een uitstekend zicht op de 'Future' te hebben.

Tekst: John

Genre: Echt geweldig hippe sounds.
Bijzonderheden: Deel 9 liet al een voorzichtige verschuiving van nu-jazz naar een meer electronisch geluid horen. Coole, soulful zang, en sophisticated klinkende brokenbeats bleven echter wel de hoofdrol spelen. Daarvan is nu echt geen sprake meer. De laatste releases op Compost van Alex Attias en General Electrics lieten al horen dat er ruimte is voor andere sounds. Wel, als dit die andere sounds zijn, zet mij dan maar op de mailinglist! Voor het eerst zijn de platen, met hulp van de boys van Beanfield, aan elkaar geplakt en gemixt. In plaats van losse flodders is het nu ineens een pakkend geheel. Techno, eighties, house, funk, mimimal en jazzy grooves blijken zonder ergernis achter elkaar gedraaid te kunnen worden. Eclectisch draaien zonder tussentijdse braakneigingen dus. Zelfs Ricardo Villalobos is van de partij! Ondanks alle tempo- en stijlwissellingen is dit werkelijk een droomverzamelaar. Wat een wereldnummers! Ben je stiekem, of juist uitgesproken hip? Mis deze dan niet, want deze is het ook.
Hoogtepunten: Povo, Hot Chip, Syclops, Gabriel Ananda, Metaboman, Cal Tjader en het absolute hoogtepunt: kippenveltrack 'La Ritournelle'.
Dieptepunt: Werkelijk niet een.
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Aanrader, ik moet hem nu toch echt eindelijk eens een keer uit mijn speler halen.
Als je dit goed vindt, luister dan ook eens naar: Moet nog uitkomen.
Oordeel: 9+

Luisteren naar: FSOJ 10

Love2Party Essentials: FSOJ 9
Love2Party Essentials: General Electrics
Love2Party Essentials: Alex Attias