Koop - Alternative Takes EP (Compost)

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

In a heartbeat


Intro: Met hun debuutalbum Waltz for Koop verbaasden Oscar Simonsson en Magnus Zingmark uit Zweden de hele nu-jazz scene. Twee jonge gasten die met een hang naar de traditionele jazz een opmerkelijk fris en tegelijkertijd ook lekker ouderwets album samenstelden. Zoals tegenwoordig gebruikelijk moest het album door de mengtafel. De traditionele jazz verdween naar de achtergrond en de dansvloer werd opgezocht. Het remixalbum Alternative Takes verscheen eind september, deze EP verschijnt 24 november, begeleid door een bijzondere videoclip, gemaakt door Magnus Ostergren aka Potemkin uit Zweden.

Tekst: Nico

Genre: nu-jazz
Bijzonderheden: De wildste remixen die de Alternative Takes cd sierden vind je niet op deze ep terug. Dat betekent dat je voor de stevige drum n bass remixen van DJ Patife, Carlito of de zuigende dansvloermixen van Rima en Dorfmeister vs Madrid de Los Austrias tot aanschaf van de cd zal moeten overgaan, of de verschillende 12-inches die eerder al verschenen. Want dit mag dan zogenaamd de eerste ep van de remixverzamelaar zijn, met deze release hebben zo'n beetje alle remixen van de Alternatives Takes het vinyl gezien. 2 Banks of 4 nemen 'Modal Mile' onder handen en voegen keyboards en de vocalen van Valerie Ettiene toe en leggen de nadruk op de voorzichtig kletterende beats. Hird maakt een akoestisch-achtige versie van 'In a Heartbeat' met de vocalen van Terry Callier als uitgangspunt met zacht roffelende percussie als begeleiding terwijl Zweed D' Malicious (Mikael Nordgren) 'Baby' zachtjes laat twinkelen en fonkelen in een softe jazzy mix. Als extraatje krijgen we een nieuwe track, 'Never Let You Go', live opgenomen @ Motion Blue in Yokohama, Japan waarin de hang naar traditionele jazz van het tweetal nog eens duidelijk naar voren komt.
Hoogtepunt: 2 Banks of 4 mix
Dieptepunt: nee
Twijfelgeval, aanrader of bagger? Twijfelgeval, alleen de livetrack is nieuw, de rest en nog veeeeeel meer waanzinnige remixen vind je op de Alternative Takes cd. Dit is voer voor vinylfreaks dus.
Als je dit goed vindt luister dan ook eens naar: The Underwolves Under Your Sky Remixes en de Victor Davies Remixes; beiden ook behoorlijk geslaagde remixcompilaties van sterke originelen
Oordeel: 7.5

Check de video van: Baby (QuickTime & RealMedia)

Meer info & luisteren naar: Koop / Compost Records

Alternative Takes EP is verkrijgbaar vanaf 24 november

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws