FORTEK The Rotterdam sound of now?

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
music

Effectief dansvloervoer uit de havenstad


Nogal geheimzinnig wordt er gedaan over de twee plakken vinyl die recentelijk zijn verschenen op het nieuwe Rotterdamse technolabel Fortek. De platen kregen de even simpele als vanzelfsprekende titels Fortek 01 en Fortek 02 en de enige naam die wordt prijsgegeven is die van Literon die een remix maakte van het nummer Skyshaper op Fortek 01. Maar wie er dan verantwoordelijk is voor het origineel of voor de tracks Truncate of Fellony of Sound die op de flip staan, dat laat het label nog graag (even) onduidelijk. Evenals de producer(s) die verantwoordelijk zijn voor de drie stevige technotracks die op catalogus nummer twee staan.

Tekst: Nico

Behoorlijk stevige, minimale drumlooptechno. Hier en daar wat pakkende sounds om de aandacht vast te houden, maar toch vooral oneindig doorbeukende technostampers. We zochten contact met het label en kregen ene Andre te spreken. Wie, wat, waar blijft voorlopig nog onduidelijk. Meer dan het volgende werd ons namelijk ook niet verteld.



Fortek 01


Fortek 02

Andre: "Onlangs zijn wij, een collectief van producers, een nieuw label begonnen. Het label heet Fortek en staat voor stoere Rotterdamse techno. Wie precies achter het label zitten, maken we (nog) niet bekend. Maar wanneer je naar onze releases luistert zal er ongetwijfeld een belletje gaan rinkelen. Voor onze eerste releases heeft Literon een aantal fantastische remixen gemaakt.
Wij zijn nu bezig met promotie in (vooral) Duitsland, Italie en Engeland. Veel buitenlandse deejays, zoals Carl Cox, Adam Beyer, Chris Liebing, Surgeon, Sven Vath, etc. etc., draaien onze releases al enige weken."

Fortek 01
A1: Skyshaper (Literon Remix)
B1: Truncate
B2: Fellony of Sound

Fortek 02
A1: Equinox
B1: Fragma
B2: Reprise

Beide platen zijn nu verkrijgbaar en worden gedistribueerd door Clone Distributie
Een exlusieve Literon remix van Speedy J's Amoco Cadiz is nu te downloaden op Speedy J

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws