Welke stad gaat het Songfestival organiseren?

Fenna Kiebert | 13 juni 2019
nieuws

Omdat Duncan afgelopen keer het Songfestival heeft gewonnen, wordt het in 2020 in Nederland gehouden. De organisatie wil in augustus graag bekend maken waar het festival georganiseerd gaat worden. Negen steden en regio’s zien het wel zitten en geven zich op voor 'organiserende stad'.

Steden en regio's

De steden en regio’s zijn: Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Leeuwarden/Friesland, Maastricht/Limburg, Rotterdam en Utrecht. Allemaal willen zij het Songfestival organiseren, maar hiervoor moeten ze wel aan bepaalde criteria voldoen. Welke dat precies zijn, horen ze nog. Of ze na deze bekendmaking alsnog interesse hebben om het Eurovisie Songfestival te organiseren, kunnen ze dan laten weten. Als ze inderdaad (bijna) allemaal akkoord gaan, zullen zij een bidbook opstellen met hun plannen erin en deze voor 10 juli indienen. De projectorganisatie zal alle bidbooks met plannen bekijken en beoordelen. 

LEES OOK: Arcade van Duncan in hardstyle variant

Eisen en regels

Bij het organiseren van het Songfestival komt veel kijken. Naast huisvesting van de halve finales en de finale, moeten er voldoende slaapplekken voor de artiesten, organisatie en journalisten zijn. Ook moet er gezorgd worden voor voldoende beveiliging. Er moet genoeg plek zijn en het moet goed te bereiken zijn voor de bezoekers. De organisatie van het Eurovisie Songfestival 2020 in Nederland maakt deel uit van de NPO, AVROTROS en NOS, in coproductie met de EBU (European Broadcasting Union). Zij bepalen dus ook wat er uiteindelijk gaat gebeuren.

Nederland organiseerde het Eurovisie Songfestival al vier keer eerder: in 1958 in Hilversum, in 1970 in Amsterdam en in 1976 en 1980 werd het in Den Haag gehouden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws