Mysteryland

Partyscene Redactie | 29 augustus 2007
party reports

Oudste dance-festival van Nederland nog lang niet versleten

Mysteryland is nog steeds een begrip in de Nederlandse dancescene. Zelfs in het buitenland wordt met grote bewondering naar het oudste dance-festival van Nederland gekeken. Een uitverkochte Mysteryland zorgde afgelopen zaterdag 25 augustus voor lange file’s rondom het terrein van de Floriade in de Haarlemmermeer. Een zonovergoten dag, de prachtige productie en een grote range aan elektronische muziek brachten 60.000 bezoekers veel voldoening.

 

MysterylandTekst: Sander Langendoen

Foto’s: Marc van der Aa (Partyscene)

 

Tijdens een groots opgezet festival als Mysteryland is er natuurlijk meer te doen dan je ooit kunt ondernemen en/of aanschouwen. Alleen al een dagje mensen en het geheel omgetoverde festivalterrein bekijken, maken de kosten voor een duurbetaald entreekaartje meer dan waard. Wat is nu het leukste van Mysteryland? Het sprookjesbos? De zestien stages - met natuurlijk veel teveel artiesten? De uitgedoste mensenmassa? Een paar duizend man volledig los bij de Q-Dance-stage? De hiphopskills in de Shit is Bangin’ area? We weten het niet - voor en na afloop.

Programma:  Teveel om op te noemen. Er wordt op Mysteryland aan praktisch iedere grotere stroming gedacht. Voor ieder wat wils dus.

Bijzonderheden: Op de looppaden is het soms een drukte van jewelste, maar als je eenmaal bij de gewenste stage aan bent gekomen, rest niets anders dan genieten. Zoals tijdens een sublieme set van ‘oude rot in het vak’ Steve Rachmad. Ook is het na Isiswat alcoholische versnaperingen in het zonnetje optimaal genieten van een typische festivalset van Tiga bij de Open Air Stage. Een set vol met scheurende elektrobaslijnen en ‘vele handjes in de lucht’-momenten. Een uitbundige mensenmassa is het gevolg. Als het ons te warm wordt in de brandende zon, lopen we toch even een tent binnen? De Shit is Bangin’ area bijvoorbeeld waar de scratches en dikke hiphopbeats je om de oren vliegen.

Alex Under blijkt zijn live-set weer uitgebreid te hebben. In de Minimal Madness-tent is het vooraan een gekkenhuis, waar alle minimalfreaks zich hebben verzameld. De funky Detroit-techno van Derrick May in de Sounds like Techno sluit prima aan op de minimal van zo-even. Dikke rollende technobeats worden dan ook met alle plezier ontvangen door de bezoekers van de drukbezochte area. Na een goeie bak Nasi Goreng en wat rust is er gelukkig nog wat energie over voor Mysterylandafsluiter Chris Liebing in de Sounds like Techno area. Herr Liebling lijkt wat dieper en minimaler te gaan als zijn voorgangers, maar niemand die zich daar om maalt. Want wanneer er nog maar weinig mensen nuchter zijn, mag een mooie dag als deze ook mooi afgesloten worden.

Het is natuurlijk maar een kleine greep uit het grote aanbod wat deze zonovergoten dag te bieden heeft. Zo heeft iedereen zijn ‘eigen’ Mysteryland. En dat is wel wat dit festival siert. Prachtig om te zien hoe zoveel verschillende mensen hun eigen dag invullen met een breed scala aan dj’s en entertainment.

Hoogtepunt: Handjes in de lucht tijdens de set van Tiga, vooral vanwege de voetenkietelende breaks die iedereen goed doen.

Dieptepunt: Natuurlijk heeft zo’n dag ook zijn minpuntjes. Zo hadden vrijwel alle pinautomaten bij de muntenverkoop te maken met een storing die wel erg lang duurde. het publiek..Dit tot grote ergernis van vele bezoekers die geen contant geld hadden meegenomen. Waren er dan nog muzikale dieptepunten? Niet voor ons, want wie blijft er nu bij een stage waar je de muziek niet leuk vindt?

Mening Bezoeker:Jij bent toch zeker ook anti-minimal?”, zegt een verdwaald en verward kijkende jongen in de schranz-area boven op de top van de uitkijk.

Decors: woorden schieten tekort. Vooral het sprookjesbos en het gedeelte daaromheen zijn een leuke wandeling waard.

Sfeer: Machtig mooi om te zien hoe los het bij bepaalde area’s ging. De drukbezochte Q-Dance stage bijvoorbeeld. Duizenden mensen die na een break en wat vocalen van de MC volledig losgaan, dat is toch wel een kippenvelmomentje.

Wat mag beter: Zo’n urenlange storing bij de muntenverkoop kan echt niet. Verder vooral door blijven gaan ID&T!

Mysteryland

Prijs/Kwaliteitsverhouding: Een entreekaartje voor Mysteryland is niet goedkoop, maar de productie, muziek en sfeer maken het waard.

Bezoekersaantal: uitverkocht!

Love2party Tip: Voor diegenen die nog nooit op Mysteryland zijn geweest: zorg dat je volgend jaar op tijd in bezit bent van een entreeticket. Heb je later iets leuks te vertellen aan je kleinkinderen die op het punt staan om voor het eerst naar de disco te gaan.

Alle foto's van Mysteryland check HIER en HIER

L2P-verslag Mysteryland 2006

L2P-verslag Mysteryland 2005

L2P-verslag Mysteryland 2004

L2P-verslag Mysteryland 2003

Mysteryland

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws