Larry Heard @ De Unie

Partyscene Redactie | 17 april 2007
party reports

          Can U Feel It?          
 De Unie was goed gevuld 

Toch vreemd dat iemand die al een jaar of twintig achter de draaitafels vertoeft, niet in staat is om vlekkeloos te mixen. Dat had het optreden van Larry Heard, vorige week zaterdag in de Rotterdamse Unie, nóg beter gemaakt. Ach, beter een technisch wat mindere dj met vette platen dan een mixvirtuoos die zijn muziek bij de Wehkamp bestelt.

Tekst: Marcel Wijnstekers

Foto's: Jos Kottmann

Mooie, emotionele house en techno van de oudgediende uit Chicago‘Mr. Fingers’ mag er dan een aantal keren naast hebben gezeten, zijn platenkeus heeft voor vele gelukzalige momentjes op de vloer gezorgd. Een dansvloer bezaaid met dertigers. Heard moet het namelijk hebben van zijn oude schare fans. Okay, dat ene juweeltje onder zijn Mr. White-alias, ‘The Sun Can’t Compare’ van vorig jaar, heeft vast ook vele ‘jonge’ deephouseharten sneller laten kloppen, een clubhit is het niet geworden. Voor de echte hoogtijdagen van Larry Heard moeten we terug naar zijn Mr Fingers- en Fingers Inc.-tijd. De tijd van ‘Washing Machine’, ‘Can U feel It’ en ‘I’m Strong’. Platen uit eind jaren tachtig die twintig jaar later op HardToFindRecords een hoop geld opleveren. De mensen die er toen bij waren, haastten zich tijdens het Paasweekend naar De Unie (zaterdag) of 11 (op zondag).

Zoals gezegd stelde Larry Heard niet teleur. Hij begon zijn set met oceaandiepe beats en prachtige melodieuze house. Een ouwetje van Ursula Rucker, een stapel Moodymann-tracks, trippy house van Jerome Sydenham, zo’n driehonderdvijftig bezoekers zweefden tijdens het eerste uur op het geluid van de Amerikaanse oudgediende. Natuurlijk bleef het niet bij zweverige sounds, ook de beuk ging er een aantal keer subtiel in. De eerste opleving kwam met Carl Craigs’ remix van Theo Parrish - ‘Falling Up’. Daarna werd het acidkoffertje erbij gepakt en volgden bekende en onbekende geluiden uit de Roland TB-303.

          De bezoekere genoten van de sounds van 'Mr. Fingers'          

De joelgeluidjes vanuit het publiek waren niet van de lucht en toen Heard aan zijn feest der herkenning begon - neem Ame met ‘Rej’, Sydenham en Ferrer met ‘Sandcastles’, Joey Beltram’s ‘Energy Flash’, Isolee met ‘Beau Mot Plage’ en onze eigen Robin ‘Jaydee’ Albers met ‘Plastic Dreams’ - bleek De Unie toch veel te klein voor de muziek van deze houselegende.

Niet overtuigd? Luister dan nog eens naar het optreden van Larry Heard in De Unie.

Deel 1 en deel 2. Met dank aan 3voo12

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws