Static @ 11 - Adam, 29 april

Partyscene Redactie | 1 januari 2005
party reports

'De perfecte afsluiting van Koninginnedag in een gruwelijk mooie club!'


Intro: Koninginnedag in Amsterdam. Voor de 1 een feest, voor de ander een crime. Met de vrijmarkt, de diversen podia door de stad en talloze andere activiteiten weten altijd vele bezoekers de weg te vinden naar de hoofdstad. Ook dit jaar ondanks de slechte weersvoorspellingen. De dance-liefhebbers hadden ook dit jaar weinig te klagen over gratis feestjes op plantsoenen en steegjes. Na een leuke dag was een nachtelijk vervolg in een van de vele clubs voor velen een logisch vervolg. Wij kozen voor Static in 11.

Tekst:Martin
Foto's:Iddo


Programma: Krause Duo, 2000 and One, Bart Skils.
Bijzonderheden: De vele buitenfeestjes stopten traditiegetrouw om 21:00 uur. Net als de andere clubs was dit voor 11 een mooi moment om de deuren open te gooien. Dat het publiek enige tijd nodig had om zich door de straten en steegjes door de mensenmassa te manoeuvreren, was te merken aan de lege dansvloer bij binnenkomst. Voor ons een mooie gelegenheid om onder het genot van een drankje van het fantastische uitzicht te genieten.


Het Krause Duo stond verrassend genoeg als eerste geprogrammeerd. Dit Duitse duo is wat minder populair dan de uit dezelfde streek komende Wighnomy Brothers. Hun muziek is er niet minder om, misschien zelfs wel beter. Maar liefst drie uur kregen Metaboman en Carlsn Basu de tijd voor hun dubbende mikrohouse. Een zeer aangenaam en langgerekt welkom van deze avond.


Als na middernacht 2000 and One met zijn live-set begint, is 11 flink vol gelopen. 2000 and One is de verpersoonlijking van de Nederlander Dylan Hermelijn. De afgelopen jaren wordt hij steeds vaker geboekt, en zijn tracks worden de laatste tijd steeds vaker gecompileerd op de mixalbums van de grote dj's. Hij bediende het publiek op zijn wenken, via het rustige Adonai Elohim en een remix van Shinedoes Dillema tot de pompende bassen van Get Down. Een uur durende climax van de zijn beste producties en remixen. Het kan ook niet anders dan dat we de komende jaren nog veel van zijn producties en live-sets gaan horen.




Bart Skils nam zelf de laatste uren van de avond voor zijn rekening. Overdag nog op menig feestje in de stad te bewonderen, 's avonds als dj/organisator aan de slag. Of het nu minimaal of een portie stevige techno moet zijn, Bart Skils voldoet aan de verwachtingen. Hij sloot perfect aan op de live set van 2000 and One. Afwisselende, diepe platen met heerlijke house en techno lieten de laatste uren voorbij vliegen. Na de klok van vier wordt het publiek, dat duidelijk nog niet van plan is om het pand te verlaten, getrakteerd op een laatste plaat. Daarna is het echt over. Zonder opdringerige uitsmijters die het publiek opjagen, vindt het publiek de weg naar de lift en naar buiten. Waar een ieder op weg naar huis gaat of kiest voor een vervolg van de avond.


Hoogtepunt: Het live optreden van 2000 and One.
Dieptepunt: Het einde van de avond: al om 10 over 4.
Reactie bezoeker: Joost: "Wat een feest! De perfecte afsluiting van Koninginnedag in een gruwelijk mooie club"
Decor: De fantastische inrichting, schermen met VJ beelden, lichteffecten en het weidse uitzicht, maken van 11 het paradepaardje van de Nederlandse clubs.
Sfeer: De sfeer was goed, maar mocht op sommige moment wel wat uitbundiger.
Wat mag beter: Moeilijk om te zeggen wat er beter moet. Een makkelijk antwoord zou de sluitingstijd zijn. Laten we het dan toch maar bij dit gemakkelijke antwoord houden.


Prijs/kwaliteitsverhouding: 10 euro voor een aantal prima namen in club als deze is uitermate schappelijk. De bediening aan de bar was prima in orde, net als de toiletten.
Bezoekersaantal: Vol. Misschien wel uitverkocht.
Love2party tip: 27 mei; Static met Bart Skils en Loco Dice (Ovum/Cocoon, Dusseldorf). En 20 mei; Teleskope met Ame & Chateau Flight.
Oordeel: Een geweldige avond in een club die gelukkig nog tot 1 juli 2008 open mag blijven.

11

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws