Bash @ Now & Wow - Rdam, 14 okt

Partyscene Redactie | 18 augustus 2007
party reports

't Is leuk geweest



Intro: Voor iedereen die zowel van techno als van hiphop houdt, was het vrijdag moeilijk kiezen tussen de harde technobeats van Dave Clarke uit de ene zaal en de groovy hiphop-tunes van Duvelduvel en Opgezwolle uit de andere. Maar degenen die minstens vier keer tussen de zalen op en neer zijn gelopen kregen waar voor hun geld; met een afwisseling tussen electrotech en hiphop maakte Chemistry van Bash een bijzonder feest, dat zeker voor herhaling vatbaar is.

Tekst: Lisa
Foto's: Cynthia


Programma: Hiphop: Pete Philly, Mr Wix, Duvelduvel, Opgezwolle
Electrotech: Brian S, Victor Coral, Joost van Bellen, Dave Clarke

Bijzonderheden: Het leek afgelopen vrijdag wel of er een galafeest was in de Now en Wow in Rotterdam. Meisjes met chique zwarte jurken probeerden zo elegant mogelijk op hun hoge gouden stilettohakken de ingang van de Now & Wow te bereiken zonder pardoes op hun 'gemakupte' poppengezichtjes te vallen. Maar voor de mensen die er op hadden gepland vanavond helemaal los te gaan was er geen tijfel mogelijk: om uit je dak te gaan op Dave Clarke of Duvelduvel is er maar 1 trouwe vriend: de sportschoen. En die hebben de hele avond hun baasjes recht gedaan, want het was racen van de ene zaal naar de andere om niets te hoeven missen.

Pete Philly maakte met zijn raps de hiphopfanaten in de eerste zaal rond 01:00 uur al warm voor de komende live-optredens van Duvelduvel en Opgezwolle, terwijl in de electrozaal de beats al duidelijk naar techno begonnen te neigen. Opvallend, want de bedoeling van deze zaal was house en electro. Daar hielden Joost van Bellen en later Dave Clarke zich in het begin nog aan door af en toe een electro, off-beat of zelfs rockplaatje door hun technomix heen te draaien. Een opvallende keuze was 'Only' van Nine Inch Nails waarop liefhebbers 'There is no you, there is only me' konden meebleren. Maar op den duur werden de basslines waarschijnlijk iets te hard voor de gemiddelde electro-liefhebber. Voor de kenners van het geluid van Dave Clarke was dit geen probleem; de trouwe fans bleven bewegen op zowel de melodieuze als rauwe nummers die hij samen met Joost van Bellen voorschotelde.

Voordat Duvelduvel rond een uur of drie ging spitten, was er weinig beweging te vinden in de hiphopzaal. Terwijl Mr Wix met zijn scratches van old en new school de sfeer hoog hield toen hij van Pete Philly het podium overnam, was het alleen voor het podium druk. Maar toen twee van de drie Rotterdamse apen (Duvel en Superpolm) eindelijk op kwamen dagen, was de zaal meteen gevuld en gingen de handen eindelijk de lucht in. Na zo'n twintig minuten waarin bekende nummers als Wie is Ut en 'T is leuk geweest aan bod kwamen, was het voor het tweetal ook echt leuk geweest en deelden de jongens van Opgezwolle na een korte dj-jam-sessie de genadeklap uit. Vanaf dat moment was het springen op de beat. Toen tegen die tijd Dave Clarke ook al achter de decks aangeschoven was, hadden een paar bezoekers moeite om te kiezen waar ze rond drieen het beste konden zijn.

Hoogtepunt: De bekendste nummers van Duvelduvel en Opgezwolle (Wie is ut en Verre Oosten) slaagden erin het ingetogen publiek even goed wakker te schudden. Even stond de hele zaal op z'n kop en zwierden ook de gouden hakjes mee op de beat.

Dieptepunt: Om half vijf was de technozaal tijdens de back to back van Joost van Bellen en Dave Clarke bijna helemaal leeg getrokken. Aan de experimentele hoge en lage klanken die Clarke op een plagende manier in zijn mix verwerkte kon het haast niet liggen. Misschien omdat de line-up die in Now en Wow hing een soloafsluiting van Dave Clarke beloofde en deze uitbleef?

Mening van bezoekers: Roy uit Utrecht: "De prijs van een kaartje vond ik niet helemaal in verhouding met de optredens. Ik was vooral voor de hiphop gekomen, maar ik vond de live-acts van Opgezwolle Duvelduvel echt te kort."
Brigitta uit Rotterdam: "De muziek was goed! Ik vond het echt een leuk feest, alleen jammer van de sfeer; die had wat energieker kunnen zijn. Maar dat lag vooral aan het publiek."

Decors / aankleding: De visuals van Mindblow die op doeken achter de technodeks te zien waren, hadden iets weg van Awakenings. Veel kleur en abstracte vormen gewisseld met de namen van de dj's. Het hondenkenneltje op een verhoging achterin de zaal was een perfecte plek om even met een drankje te chillen en het publiek te bekijken.
In de hiphopzaal maakte een grote poster van Bash achter het podium een graffitiachtige indruk. De aankleding was subtiel, maar wel leuk.

Sfeer: In tegenstelling tot de angst dat je amper langs de menigte zou kunnen glippen zonder dat je baco door een van de dansende armen omver zou worden gegoten in het shirt van je buurman, was het niet te druk. Dat maakte de ingetogenheid van veel bezoekers des te opvallender; om ruig te dansen was er ruimte genoeg maar die werd maar door een enkeling benut.

Wat mag beter: Het geluid in de hiphopzaal had beter gekund; bij Opgezwolle kon je op een gegeven moment niks verstaan.

Prijs/kwaliteit verhouding: Het prijsverschil tussen voorverkoop en kaartverkoop aan de deur was erg groot: Voorverkoop 17,50 en deur 25 euro. Voor die laatste prijs waren de optredens in de hiphopzaal wel wat kort. Maar op zich was het voor deze line-up wel te doen.

Love2party tip: Don Diablo's Sellout Session 01, op 11 november in de Amsterdamse Panama, met dj's/acts Don Diablo, Laidback Luke, 16 Down (live), Lange Frans en Baas B, Partysquad, the Beatkidz en Benny Rodriques.

Opgezwolle
DuvelDuvel
Pete Philly
Joost van Bellen
Dave Clarke

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws